14 september 2013

Mat och andra ämnen

Hej och hå vad dagarna rusar iväg, det är nästan som om man vill säga "stoppa tiden jag vill stiga av".

I morse steg jag upp precis efter kl 8. Jag hade inte riktigt tid att ligga och dra mig, om jag nu skulle ha velat det, utan steg upp genast. Min kompis Carola kommer över på X factor-middag ikväll och ju mer jag kan förbereda på morgonen, desto mindre behövde jag göra på eftermiddagen. Dessutom har jag två pass på gymet nu på eftermiddagen. Jag gillar mat som man kan förbereda länge på förhand och det enda som återstår är typ att koka grönsaker.

Kvällens meny är räkor på avocado- och creme cheese-mousse (har aldrig gjort det tidigare) till förrätt (ni får recept senare), pulled beef till huvudrätt och min senaste dessertfavorit, Pots de Creme med citron samt snickers till efterrätt.

Den här veckan har bestått av massor av jobb, surprise, surprise, god mat och lite shopping, eller snarare recognisering.

Ibland vill man äta enkelt men gott och då brukar jag festa till det med plockmat, olika ostar, korv, skinka och kött. Osten nere till vänster är en av mina favoriter, en smoked applewood. Man kan tydligt känna den rökiga smaken.
Jag bakade också en limpa formbröd som är fantastisk god med sin svaga smak av kokos. Perfekt att rosta.
På torsdagen åkte Steve och jag in till Oxford och Regent street för lite shopping. Vi lyckas alltid glömma hur mycket folk det alltid finns på de där gatorna, men bet ihop och betade av de mest intressanta affärerna. Jag hittade ett par potentiella höst- och vinterstövlar på Office och två par jeans på River Island. Jag orkade inte prova jeansen men ska kolla om de finns på River Island i vårt shopping center här.

Det enda jag kom hem med var en flaska rostbrunt nagellack som jag köpte i H&M:s affär & other Stories. Deras kläder påminner mycket om COS men är lite billigare och inte så strama. De säljer också acessoarer, skor och smink. Steve köpte en t-shirt på COS. När han inte hittar något annat så köper han en sån:-)
Efter ett par timmars trängsel hade vi fått nog och tog en genväg till Soho och en av våra favoritrestauranger i city, Prixe Fixe.

På väg dit passerade vi det här försöket att pigga upp en mycket grå och tråkig bakgård av lagerbyggnader.
Maten på Prixe Fixe var som vanligt mycket god. Jag åt aubergineinlindad lammfärs med creme fraiche till förrätt som var riktigt god, jag som normalt inte äter lamm i något format. Den här smakade inte alls våt yllefilt.
Till huvudrätt testade jag fisk- och krabbkaka med pocherat ägg och bernaiessås på bädd av spenat. Ibland kan fiskkakor innehålla antingen potatismos och/eller mjöl så jag chansade, men den här såg ut att vara fri från båda. Steve satt och drägglade över min rätt för den var mycket god och mycket LCHF:-)
Det har annars regnat nästan non stopp i två dagar, men det är iallafall varmt och vindstilla.

Igår trotsade jag regnet och träffade Sofia på AW (After Work). Det känns fel att sitta och häcka hemma (speciellt när man sitter hemma på dagarna annars) utan man måste markera på något sätt att arbetsveckan är slut. Sofia kommer från Vasa i Finland men har bott i London i några år nu med sin likaså österbottniska pojkvän Kim. På sin väg till och från jobbet passerar hon Wandsworth Town och då var det ju perfekt att träffas för mat och drinkar på puben The Alma som ligger precis mittemot stationen.

Jag har tidigare bara ätit en hamburgare på den här puben men nu åt vi från den "riktiga" menyn och vi blev inte besvikna. Maten är inte pub-billig men ibland kan man tillåta sig att festa till det lite, och det var ju trots allt fredag, som Sofia och jag ursäktade det med:-) De verkar ha specialiserat sig på ovanliga smaksättningar på den här puben och de lyckades bra måste jag säga. Jag tog musslor med grädd/pancetta och gorgonzolasås till förrätt.
Och gris fylld med brie på bädd av stekt zucchini och parmesanost (jag bytte bort potatisen) till huvudrätt. Behöver jag säga att jag var mätt efteråt efter middag med tre olika ostar:-). Sofia åt stekt ankbröst med potatismos smaksatt med kanel och lime. Väldigt ovanlig smaksättning men det passade sa hon.
Vi satt och pratade om allt mellan himmel och jord ända tills de stängde restaurangen och den vänliga servitören hade frågat åtminstone 10 gånger om vi ville ha något mer:-)

Slutligen vill jag bara kommentera ett ovanligt korkat inlägg som den annars så pålästa Mark Levengood har postat på Facebook, om att han följer en diet som heter 7:2 dieten, ät balanserat 7 dagar i veckan och motionera 2 och att man ska rulla alla dietprofeter (inte diet-profeter som han skrev, hatar när folk inte behärskar särskrivning) i tjära och fjädrar. Jag tänkte genast när jag läste det att det är skrivet av någon som aldrig haft någon övervikt och tror att alla andras kroppar fungerar som hans (tänk att det fortfarande finns folk som seriöst tror det?!!!!!). Om så vore fallet så skulle det inte finnas några överviktiga i världen. Här kan ni läsa Kostdoktorns kommentar. Han vet vad han pratar om för han är påläst.

2 kommentarer:

  1. Lite märkligt att Mark Levengood skrev så.
    Han tränar ju väldigt mycket, springer, styrketränar och åker längdskidor.
    Det har han själv sagt i flera intervjuer men minnet är väl kort ;-)

    Tack för en bra blogg!

    SvaraRadera
  2. Tack.

    Ja, lite onödigt att försöka provocera eller skämta om något som faktiskt hjälper många att bli både lättare och friskare. Lite som om han förlöjligar dem. Dessutom, om han tränar så mycket så tror jag inte att han kan klämma in sina pass på två dagar som han påstår:-)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...