6 april 2012

Glad Påsk!

Här steg vi upp redan halv nio. Typiskt när man skulle kunna få sova, men det går inte när solen skiner så fint ute.

Nu är frukosten äten och kvällens efterrätt, chokladkladdkaka, avsmakad. I brist på chokladägg äter man kladdkaka. Den lär bara ska innehålla 1 kolhydrat per bit (om man skär den i 8 bitar). Fantastiskt god. Jag hittade receptet här, en fantastisk blogg för LCHF-recept, men ni får det som vanligt också i slutet av inlägget. Vi åt kakan med blåbär och "extra tjock grädde". Här i England kan man köpa typ färdigvispad grädde på burk. Mycket praktiskt:-)
Min enda plan för dagen är att gå på ett Body Conditioning-pass på gymet (musklerna har precis återhämtat sig från tisdagens pass). Vid 6-tiden kommer Carola över på middag och vin. Det ska bli så kul att träffa henne igen, är över en månad sen sist. Förrätten och efterrätten är redan klar och jag kommer att förbereda huvudrätten senare i eftermiddag. Perfekt med mat som sköter sig själv i ugnen.

Steve och ett par av hans cykelgalna kompisar ska åka och kolla på cykeltävling på en velodrome-bana (de cyklar runt, runt på en bana) i Herne Hill senare idag. Tävlingen hålls en gång om året, på långfredagen.

Kladdkaka

200 g 70 % choklad (t.ex. Fazer dessertchoklad)
200 g smör
1 dl sockerersättningsströ (tex sukrin)
1 tsk vaniljpulver eller 1 krm Dr Oetkers vaniljarom
4 ägg

Smält smör och choklad på låg värme.
Vispa ägg, strö och vanilj riktigt luftigt.
Häll chokladsmeten i äggsmeten och vispa en stund.
Häll i springform och grädda i 200 grader i 6 minuter.
Låt stå kallt. Servera med en klick vispgrädde och valfria bär!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...