Ännu en dag med regn. För att pigga upp oss testade jag ett recept på LC-smörgåstårta som jag hittade på den här bloggen. Den blev fantastiskt god, "brödet" smakade som vilket bröd som helst. Jag ändrade dock äggfyllningen till tonfiskfyllning. Ni hittar receptet i slutet av inlägget.
"Brödet" har tagits ur ugnen.
Muuuums, älskar smörgåstårtor med fisk och skaldjur.
Smörgåstårta
Brödet
1 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl
1,5 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
Salt efter smak
3 vispade ägg
60 g cream cheese
1 dl cream fraîche
Sätt på ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienserna i en skål. Ta sedan dem vispade äggen och vispa ihop med cream cheese och cream fraiche och de torra ingredienserna. Häll ut smeten på ett bakplåtspapper i måtten ca 25*35 cm och grädda i 10 minuter. När den svalnat skär du brödet i fyra lika stora bitar.
Lägg upp första brödet på ett fat och börja med fyllningarna.
Fyllning 1
100 g varmrökt lax
0,5 dl majonäs
1 msk hackad dill
Mosa ihop med gaffel till en röra och lägg över första brödet. Lägg över nästa bröd och börja med fyllning 2.
Fyllning 2
1dl skalade räkor
0,5 liten röd lök
0,5 dl creme fraiche
1 msk majonnäs
grovmalen svartpeppar
Mixa ingredienserna till en lös röra och häll över tårtan. Lägg sedan på bröd 3 och börja med sista fyllningen.
Fyllning 3
1 burk tonfisk i vatten
0,5 dl majonnäs
Blanda tonfisk och majonnäs och lägg över på tårtan.
Lägg sedan på sista brödet och dekorera som du vill. Jag blandade 1,5 dl mayo med 3 dl cream fraiche och smetade över hela tårtan och dekorera sen med räkor och gurka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar