14 april 2012

Kycklingpaj - LCHF

Kom plötsligt ihåg att jag aldrig satte upp recepte på kycklingpajen som jag gjorde för en tid sedan och vars recept jag hittade i Anna Hallens kokbok LCHF för kvinnor.

Kycklingpaj
4 portioner

Pajskal:
4 ägg
1 dl vispgrädde
smör till formen

Fyllning:
1 rödlök
1 pkt tärnad bacon
3 dl riven ost
2 dl creme fraiche
500 gram färdig kyckling eller stekt kycklingfile i bitar
2 msk curry
salt
peppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en pajform med smör. Vispa ägg och grädde och häll i pajformen och förgrädda i ugnen tills pajskalet fått vacker färg, ca 10-15 min.

Finhacka rödlöken och fräs i smör. Knaperstek baconet.

Lägg 1 dl riven ost i botten av pajskalet. Rör ihop creme fraiche, kyckling, rödlök, bacon och curry. Smaka av med salt och peppar. Bred ut fyllningen i pajskalet (jag använde även strimlad paprika) och toppa med resten av osten. Gratinera i mitten av ugnen ca 15 minuter eller tills osten smält och fått vacker färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...