13 april 2012

Aktiv dag

Äntligen är den här arbetsveckan över, men det blir nog till att jobba på lördag och söndag också tyvärr men det får nog bli sista gången på lääääääänge. Iallafall blir min inkorg inte bombarderad under helgerna så jag kan sitta ifred.

Förutom att jobba har jag också fått mycket annat gjort. Mina föräldrar kommer hit den första veckan i maj och då gäller det att ordna lite program. Jag vill ju att de ska få uppleva så mycket som möjligt när de väl har tagit sig hit. Jag avskyr dock att boka biljetter för det är så mycket jämförande, googlande och organiserande och jag blir alldeles uppstressad, ibland måste man dessutom vara blixtsnabb för att få biljetter. Men, när man väl har fått allting fixat kan man bara ta det lugnt och se fram emot allt kul som man organiserat. Jag skulle naturligtvis kunna göra det enkelt för mig och börja i tid med att googla runt, men jag skjuter det alltid på framtiden tills det blir panik och ett helvete att hitta förmånliga priser:-)

Nu har jag iallafall bokat in tre "programpunkter" och det blir både musikal (Phantom of the Opera med självaste Peter Jöback i huvudrollen...hoppas han inte får halsfluss eller något den dagen), resa med ånglok från 50-talet till Canterbury och Afternoon Tea på ett vackert ställe. Jag ska också boka in lite restaurangbesök men dem är det inte så panik med eftersom jag vet typ vilka restauranger jag ska boka, de som har blivit "trial and tested" ett antal gånger.

Ikväll blir det också restaurangbesök. Jag har registrerat mig till en sajt som heter Groupon och som dagligen skickar specialerbjudanden som oftast (alltid) är över 50 % rabatt. Det kan vara alltifrån hotellnätter, resor, tandimplantat, manikyr, ballongfärder, seglingar till middagar. Det här är första gången jag använder sajten och jag köpte en 5-rätters middag med ett glas Prosecco för £25/person (normalt var det över £60/person) på en restaurang i Mayfair som heter Dover Street Bar and Restaurang. De har också live jazz några dagar i veckan, bland annat ikväll. Jag är väl inget större jazzfan, speciellt inte modern jazz som är alldeles för hysterisk, men jag tänkte att när vi nu är där en gång så lika bra att få ut maximalt av besöket.

2 kommentarer:

  1. låter spännande med Peter Jöback, vi hade inte tänkt gå på nån musikal denna gång men nu blir man ju lite sugen. Vi har inte sett den, ska kolla på nätet. Afternoon Tea är också nåt vi inte testat, endast pratat om, inte hittat nåt bra ställe än...

    SvaraRadera
  2. Jo, Peter Jöback är super, han spelar till och med huvudrollen. Jag har sett The Phantom tidigare så jag vet att det är en fantastiskt bra musikal. Det är ju lite annan kvalitet på produktionerna här än i t.ex. Finland och Sverige.

    Jag har varit på ett par Afternoon Teas tidigare och bäst hittils var den på Hilton Hotel vid Hyde Park Corner. Den hade choklad som tema så kan inte bli annat än bra:-) Miljön var tyvärr inte så mysig och jag vill ha båda, atmosfär och bra utbud.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...