31 maj 2014

Lördagen hittills

Så har det nästan hunnit bli kväll igen, vart försvann dagen? Jo, den försvann mestandels på gymet som vanligt, först en timmes Body Attack följt av en timmes dans 1,5 timme senare:-). Steve han fick åkt till tandläkaren han. I torsdag kväll tappade han en plomb ur en tand när han drack mjölk. Det var samma tand som han tappade en bit ur och fixade för några månader sedan. Han har emellertid haft problem med tanden från och till sedan dess och i söndags började det värka ordentligt efter att vi ätit Sunday Roast. Det gick dock över efter några timmar och han försökte ignorera problemet, smått tandläkarrädd som han är. Men när nu hela fyllningen föll ut så var det bara att ta tjuren vid hornen.

Vi trodde att det skulle räcka att sätta i en ny plomb, men när han kom till tandläkaren visade det sig att det inte var så enkelt. När tandläkaren såg tanden så sa han "Oh no!" flera gånger så Steve fattade att det var dåliga nyheter. Sedan tandläkaren fixade den lilla biten som lossnat hade tanden spruckit på två ställen och ända ner under tandköttet.  Tandläkaren, som var indier, bad om ursäkt flera gånger som indier ofta gör och sa att de normalt gör allt för att rädda tanden, men eftersom den spruckit på två ställen och så långt ner så gick det inte att bygga upp den igen. Så, på måndag måste han gå tillbaka och dra ut den.

2 kommentarer:

  1. oh shit! Inte kul att dra ut en tand, men i detta fall kanske det behövs. Jag har fått en spricka i en framtand och borde kontakta min tandläkare men drar mig in i det sista, tänker bara att kanske det inte är så farligt. Dessutom blir det alltid dyrt, ska göra det efter resan.

    SvaraRadera
  2. Jag har också något som ser ut som en spricka i min framtand, uppifrån och ner, men enligt min tandläkare finns det inget att göra (annat än att sätta ett "skal" utanpå och det är lite väl dramatiskt). Det syns inte så jättemycket och bara i visst ljus så jag har vant mig. Steve avbokade utdragningen idag. När han var där erbjöd tandläkaren också möjligheten att hänvisa honom till Kings Colleges tandmottagningen men det skulle ta några veckor. Steve tackade först nej men sedan slog det honom om han kanske skulle få behandlingen gratis då. Han ska kolla med tandläkaren imorgon.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...