15 maj 2014

Äntligen sol och värme och after work i Richmond

Igår kom äntligen solen fram på riktigt efter flera dagar av korta solglimtar varvat med ordentliga regnskurar och åska. I förrgår såg molnen så här rökaktiga ut att jag nästan förväntade mig att det skulle komma blixtar ur dem som i början av filmen Världarnas krig med Tom Cruise.
Ett par regnbågar har också visat sig.
Vad kunde vara bättre än att gå på after work i Richmond en solig dag som denna. Jag och Sofia sammanstrålade i Richmond och beslöt oss för att testa en pub lite "of the beaten track" som hette The White Swan. Puben hade jättemysig inredning men vi beslöt oss för att dra nytta av de sista solstrålarna och satte oss ute i den lilla undanskymda men lika mysiga trädgården istället.

Jag bestämde mig för att gå lite "wild" i mina val av rätter och valde ankbröst till förrätt och ...
stekt lamm till huvudrätt. Jag äter ju normalt bara seekh kebabs (spett med lammfärs) som är så välkryddade att man knappt vet vilket kött man äter men jag tänkte jag skulle göra ett försök. Jag har både börjat äta avocado och oliver, som jag avskydde som pesten före LCHF, och tycker det är jättegott, så kanske ... Jag bytte ut potatisen mot spenat och sedan var min rätt klar:-) Måste säga att det inte var dåligt alls och såsen var full av smak. Skulle nog kunna äta det igen.
Till efterrätt nöjde jag mig med en kopp kaffe medan Sofia beställde banoffee pie med en portionsstorlek som skulle kunna räcka till en mindre familj:-).

När vi druckit upp den goda argentiska malbecen och betalat gick vi vidare till den gamla goda puben White Cross som bara är ett måste när man besöker Richmond. Utsikten över Themsen är svår att överträffa.
Titta där, julgubben!:-)
Richmond bridge nere till vänster på bilden.
För att göra utsikten ännu vackrare, om möjligt, så var det fullmåne och helt vindstilla. Njuuuutning.
Snart kommer jag att hoppa på bussen för färd in mot centrum där jag ska träffa Suss. Vi har inte sätts på jättelänge som vanligt, eller åtminstone en månad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...