4 maj 2014

Migrän och matkoma

Glad söndag på er alla. Här skiner solen men vinden är lite kylig ...

Så mycket hann jag skriva innan jag fick migrän, igen. Jag har haft migrän fem dagar i sträck nu och det börjar bli minst sagt jobbigt. Det flimrande zicksackmönstret försvinner efter 15-20 minuter men sen följer ett par timmar huvudvärk från nacken och upp på höger sida. Huvudvärkstabletter verkar inte ha någon större verkan. Imorgon är det bank holiday, så min doktorsmottagning är stängd, men om det inte blir någon förrändring fram till tisdag så får jag nog boka tid till läkaren för att få riktiga migräntabletter. Jag kan ju inte slösa bort 3 timmars arbetstid med att ligga i sängen varje dag. Nu sitter jag och skriver med solglasögonen på så förhoppningsvis ska den ljusa skärmen inte trigga fram ännu ett anfall.

Morgonen började iallafall på en positivare not med en timmes Body Combat kl. 10. Jag åt ingenting före eller öppnade datorn för jag ville inte att något skulle sätta igång ett anfall som det gjorde igår. Jag hade nämligen inte mer än satt på mig gymskorna för att gå på en timmes Body Attack när det började flimra framför ögonen  och det var bara att snöra av dem igen. Kl. 15 var det dags för Zumba och då hade jag som tur var "tillfrisknat" tillräckligt mycket att jag kunde gå.

Efter gymet idag så festade jag på en frukost med rostade zucchinofrallor och kaffe med grädde och kokosolja. Det större intaget av kolhydrater främst i form av öl under semestern har fått kilona att samlas både på mig och Steve så nu är det kolhydratssvångremmen som gäller för mig. Nu blir det bara två måltider per dag, frukost och middag. Jag står mig dock väldigt bra på bara två måltider eftersom de innehåller riktligt med fett.
När jag var på Island hittade jag den här illgröna osten på Hagkaup, Islands motsvarighet till Citymarket och Prisma. Osten var holländsk och smaksatt med pesto. Den smakar ordentligt av pesto men jag har ännu inte bestämt mig för om jag tycker om den ännu, jag tror att det är själva osten jag inte gillar, den är för vällagrad.
Igår kväll åkte Steve och jag till stadsdelen Streatham som ligger en kort tågresa från oss. Målet var den pakistanska restaurangen Lahore Kebab House. Vi fick smak på stället när våra vänner Cecilia och Björn tog oss till deras andra restaurang i Brick Lane efter Goat Racet för några veckor sedan. Glädjen var stor när vi såg att de hade en restaurang i vår närhet också:-)

Restaurangen får inga poäng för atmosfär, den består typ av ett stort rum med bord och stolar, men maten är  god, billig och portionerna stora. Dessutom ingår automatiskt en salladstallrik som fylls på när den är slut, olika såser och vatten i priset.

Till förrätt åt vi Seekh kebab och grillade lammkottletter. De var vällagade och myyycket goda.
Till huvudrätt blev det fyra huvudrätter eftersom de inte säljer sidorätter, två med kött och två med grönsaker. Vi tar alltid sidorätter istället för ris och bröd. Vi visste emellertid inte att de vegetariska rätterna skulle vara så stora så jag kan ju säga att vi inte gick hungriga därifrån:-) Nästa gång håller vi oss till en sidorätt tror jag:-). Min huvudrätt var kyckling med spenat som var mycket god, Steve åt smörkyckling i curry.
På hemväg steg vi av tåget vid Wandsworth Common och gick resten av vägen, en promenad på ca 30 minuter. Det var helt vindstilla och fantastiskt skönt att gå ner maten.
Imorgon är det Bank Holiday här, dvs. ledigt, fast det gäller inte mig:-). Hoppas, hoppas, hoppas att måndagen inte blir ännu en migrändag. Får nog försöka jobba undan så mycket som möjligt ikväll ifall den dyker upp igen imorgon.

2 kommentarer:

  1. Hoppas din migrän ger med sig. När jag brände ut mig så hade jag kanske ett halvår innan kollapsen migrän och huvudvärk väldigt ofta, men jag insåg inte att det kunde ha att göra med stressnivån. Ibland kom jag inte upp ur sängen, låg och spydde samt hade diarré när det var som värst. Nuförtiden går jag och lägger mig när jag får huvudvärk, vila är det som kroppen oftast behöver. Du borde ju inte ha så spända muskler när du tränar så mycket, så det kan ju inte bero på det. Återhämtning är nåt jag numera uppskattar, jag vill inte gå tillbaka till när jag var som sämst. Hoppas allt ordnar upp sig.

    SvaraRadera
  2. Migränen verkar äntligen ha gett med sig. Jag har dock bokat tid till läkaren imorgon eftersom jag fortfarande har "stresshjärtklappningar", det vill bara inte ge med sig trots att jag inte känner någon större stress längre. Jag får hjärtklappning för minsta lilla "känsloyttring", positiv som negativ och det är ju stört intill omöjligt att inte känna något. Suck. Läkare har ju piller till allt så få se vad han/hon hittar på.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...