9 maj 2014

Fina fredag

Äntligen fredag, kändes som om arbetsveckan aldrig skulle ta slut. Nu kommer det iallafall att bli tyst i inkorgen ett par dagar.

Imorgon är det Eurovisionsschlagerfestival och den kommer jag naturligtvis att följa, och som traditionen bjuder med mat och andra godsaker här hemma. Det är kul att samlas ett litet gäng och sitta och risa och rosa bidragen. Jag kommer att bjuda på pajer, sallad, dessert och andra salt- och sötsaker och dricka naturligtvis. Jag gjorde den ena pajen idag, en som faktiskt Steve ville att jag skulle göra. Den är enkel men så jävla god, perfekt till t.ex. kräftor och andra skaldjur. Pajen kallas Västerbottenostpaj men jag gör den alltid på vanlig lagrad ost. Västerbottenost säljs ju inte precis i vårt lokala Sainsbury's:-). När pajen kallnat så tog Steve och jag varsin smakbit. Jag åt min med fetaostfyllda köttbullar (sätt en liten fetaostkub i varje köttbulle) som jag gjorde tidigare i veckan och en ordentlig klicka med majonnäs.
Igår var jag som sagt på teater och kollade på Fatal Attraction. Det hade varit regnigt och grått hela dagen så perfekt väder att sitta inomhus och låta sig underhållas.

Pjäsen var riktigt bra och det var extra kul att se ett par TV- och filmkändisar i två av huvudrollerna. Kristin Davis är ju främst känd från Sex and the City och Natasha McElhone har bland annat spelat i The Truman Show. På teater kan man inte göra några omtagningar så de måste kunna göra sina saker. När Kristin kom in på scenen för första gången utbrast en tjej i 20-årsåldern, "Oh my God", troligen lite starstruck:-). Killen som spelade huvudrollen var också mycket bra.

Jag kom i god tid till teatern och hann njuta av ett glas vin och läsa dagens Evening Standard medan jag väntade. Det gick helt bra att gå på teater själv, det är ju inte precis så att man sitter och pratar under pjäsen.
Hann ta ett foto av teatern innan jag fick tillsägelse att man inte får fota inne i teatern. Tur att de inte bad mig radera bilden:-). Normalt brukar man få fota innan pjäsen börjar men naturligtvis inte under.
Nej, nu tror jag nog att jag ska gå och blanda mig en Margarita. Förutom att ha jobbat som en tok så har vi så har vi storstädat lägenheten. Kan ju inte ha gäster om det ser ut som en svinstia:-)

2 kommentarer:

  1. Kul med ESC ikväll, jag tänkte också ladda upp med lite popcorn och annat smått o gott. Krister har nattskift så jag får sitta ensam och heja på Finland, men det går det också. Jag har sparat lite choklad som jag ska äta för att bli lite speedad och orka sitta uppe till 2 på natten.

    Jag brukar också fota inne på teatrar, men så länge du tar bort blixten brukar man nog få ta bilder.
    Ha en trevlig kväll!

    SvaraRadera
  2. På den här teatern var det fullständigt fotoförbud, blixt och utan ... är dom månne rädd att man ska kopiera deras inredning:-)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...