24 maj 2014

Guld nästa och ungerskt på tallriken

Ja, matchen mellan Finland och Tjeckien gick ju som på räls och imorgon är jag tillbaka på samma ställe för att se guldmatchen. Hur kul som helst!
Till och med engelska drottningen stödjer Finland:-)
Igår träffade jag Mia på after work, och ingen after work utan god mat först. Vi gick till den mysiga ungerska restaurangen Gay Hussar i Soho. Jag har varit där flera gånger och maten är alltid jättegod och riktlig. Den påminner lite om finsk husmanskost. Fine dining i alla ära men när jag är sugen på en rätt så är det oftast husmanskost.
Vi placerades i "skamvrån", eller kanske "snålhetsvrån" (vi utnyttjade ett erbjudande med 50 %-rabatt:-)) och det här var vår utsikt. Nå, vi satt och pratade nonstop mellan tuggorna så det var ingenting som störde oss. Jag rekommenderar deras husvin som är ungerskt. Riktigt gott.
Eftersom sparrisen är i säsong för tillfället så fick det bli det till förrätt med stekt bacon. Jag var emellertid lite besviken eftersom sparrisen var kall, jag hade utgått från ett den skulle vara varm.
Till huvudrätt valde jag grismedaljonger. Väljer ofta griskött när det finns på menyn. Till köttet serverades paprika, lök och stekt potatis i en underbar sås.
Vi hoppade över desserten och gick till en pub för ett sista glas vin istället. Jag skulle kunna gå till den här restaurangen varje vecka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...