26 maj 2014

Lite ditt och datt

Glad måndag på er alla. Här har det varit Bank Holiday, dvs. helgdag, så lite lugnare i inkorgen även om jag nog har haft saker att underhålla mig med.

Det har regnat mer eller mindre hela dagen så jag har känt sig allt annat än hågad att sticka ut näsan. Vi var iallafall en snabb runda till vårt shoppingcenter (för många ungar som sprang överallt) och Steve försökte åka ut en runda med cykeln. Han han dock vända i ytterdörren då det precis började regna när han skulle ut.

Ikväll trotsade vi iallafall regnet och gick till puben Cat's Back för middag, vi var sugna på deras tapas. Men ta mig fan om de inte hade bytt meny. No tapas mera:-( Först funderade vi om vi bara skulle ta en drink och gå vidare men så började vi läsa igenom menyn lite noggrannare (3 sidor lång) och beslutade oss för att ge den ett försök.

Min förrätt var en fisktallrik med fyra olika fiskar och räkor, en sallad med massor av godsaker och mörkt bröd (som Steve fick).
Min huvudrätt var en slags köttgryta i rödvinssås där köttet var så mört att det föll isär när jag petade i det. Grytan serverades med kokt kål och potatis, men när jag bad att få byta potatisen mot broccoli (som jag såg i en rätt längre ner) så frågade kocken om jag kanske ville ha blandade grönsaker istället och det sa jag ju naturligtvis ja till. När jag fick rätten så hade han också satt till broccoli. Där kan man tala om kundservice.  Vi kommer nog att äta där igen ... men visst saknar jag deras tapas:-)
Ja, igår var det som sagt dags för finalen mellan Finland och Ryssland och vi vet väl alla vid det här laget hur det gick:-(.

Hela puben förutom ett litet rum högst upp i puben hade bokats för ishockeyfinalen med finsk kommentator. Ryssarna där fick helt enkelt ta det som erbjöds:-)

Stämningen på puben Famous 3 Kings var iallafall bra ... åtminstone fram till mitten av andra perioden:-)
Ett par tjejer hade gått "all in" och klätt ut sig till de finska lejonen. Jag fattar inte hur de stod ut i värmen, jag skulle ha fått värmeslag.
Imorgon ska jag bege mig in till centrala London och mitt gamla jobb. Vi ska få lära oss hur man använder det nya översättningsprogrammet som de ska ta i bruk. Jag får nog sätta en post it-lapp på min datorskärm för annars kommer jag garanterat att glömma bort det

2 kommentarer:

  1. Jestas, förrätten hade nog räckt för min del, ser väldig ut. Tycker om liknande rätter, när man får in på en planka olika godsaker. Synd bara att man inte ser det så ofta, i alla fall inte här...

    SvaraRadera
  2. Blev glatt överraskad av den stora förrätten och det bästa var att inget var fritterat! Annars älskar de att frittera fisk och skaldjur i det här landet, inget ska få behålla sin naturliga smak:-(

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...