18 maj 2014

Perfekt söndag

Vilket fantastiskt väder vi har haft det här veckoslutet, med temperaturer nära 25 i skuggan. Man kan verkligen inte vara på dåligt humör sådana dagar, hur mycket man än skulle vilja.

Min dag började på allvar kl 10 med en svettigt Body Pump-klass. Body Pump är verkligen inte en så pjåkig träningsform om man vill bygga muskler eftersom man använder skivstång och kan öka vikterna i takt med att man blir starkare och det viktigaste av allt, man har en instruktör. Jag tränade själv med vikter i 5 år, enligt skräddarsytt program förvisso som ändrades var 6:e vecka, men jag fick inte alls samma resultat som jag får nu. När jag tränar i klass så börjar jag outtalat tävla mot andra. Finns det någon annan som lyfter mer, hoppar högre och gör fler pushups så försöker jag matcha dem eller vara ännu bättre. Om jag inte kan jämföra mig med någon så tar jag aldrig ut mig lika mycket, fast jag kanske inbillar mig det.

Efter dusch och lite nedvarvning gick Steve och jag till vår lokala pub The Armoury där vi mötte upp med våra kompisar Sofia och Kim. Jag har marknadsför pubens fantastiska Sunday roast carvery så nu var det upp till bevis:-)

Puben ligger lite svårt till vid en vältrafikerad väg, men när man väl tagit sig över den med livet i behåll och kommer in så möts man av en jättemysig pub med gitarrer, gamla bilder av filmstjärnor och omatchade möbler som jag tycker ger pubar sån hög mysfaktor. The Armoury är dessutom en av få pubar som jag känner till som serverar carvery, dvs. de skär upp köttet till dig och sedan får du lasta på med så mycket sidorätter som ryms på tallriken.

Jag började iallafall med en Bloody Mary som var riktigt god, inte för sur alls
Den här gången valde jag kyckling och sedan massor av sidorätter, speciellt de som var low carb. Allt smakade SÅ gott och inget var överkokt. Det speciella med den här pubens carvery är att de inte snålar med köttet utan man blir verkligen mätt och slipper känna sig lurad.
Vi satt utomhus i ett bås i deras beer garden, man kan ju inte slösa bort en solig dag genom att sitta och trycka inomhus.
Mycket mätta och belåtna promenerade vi till ett auktionshus vid Themsen inte långt från puben som Sofia och Kim kände till. De har "öppet hus" på söndagar och på måndagar går själva auktionen av stapeln. Vi hittade inget köpvärt idag, inte ens det loppätna tigerskinnet lockade, men Sofia och Kim berättade att det är nya grejer varje vecka.
När vi gått igenom hela utbudet fortsatte vi till en restaurang som heter Konnigans nära Wandsworth Station för en eftermiddagskaffe. Vi lyckades få ett bord i deras frimärkstora trädgård och satt och njöt av grönskan.

Det var det perfekta sättet att tillbringa en söndagseftermiddag, mycket trevligt sällskap, mycket god mat och ingen stress.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...