30 september 2012

IKEA på söndag = självplågeri

Idag åkte Steve och jag ut till IKEA i Croydon, målet var att se om de fortfarande sålde kräftor. Vi är ett gäng finlandssvenskar som ska samlas till kräftfest nästa fredag och det har visat sig under veckan att det varit mission impossible att hitta kräftor. De skandinaviska affärerna har slutat sälja kräftor för den här säsongen och engelsmännen exporterar all sin fångst till typ Frankrike och Spanien, inget stannar i landet. Vårt sista hopp stod till IKEA.

Jag lyckades övertala Steve att följa med med "motbetalningen" att jag hjälper honom att sortera alla hans kvitton och andra nödvändiga papper från de senaste 12 månaderna för att ta till revisorn nästa månad. Han absolut hatar folkmassorna på IKEA och blir nästan som en sur gammal gubbe genast han stiger in genom dörrarna. Jag är inte alltför besvärad utan tycker det är kul att ströva omkring där.

Eftersom vi inte skulle köpa några möbler eller köksinredning just nu så gick vi snabbt igenom den första delen tills vi kom till restaurangen. Jag hade först tänkt att jag inte skulle äta något där men så fort man ser köttbullarna och gräddsåsen så kommer man på andra tankar. Istället för potatisen bad jag om grönsaker med mina köttbullar. Morötter och ärtor är emellertid ganska kolhydratrika så jag åt bara hälften av dem. Jag lassade dock på med majonnäs. Husmanskost är absolut den godaste maten tycker jag.
Mätta och nöjda och efter att ha shoppat en myslampa...
och massor av doftljus, höstmyset är räddat, betalade vi och fortsatte till matavdelningen. Spänningen var oliiidlig, skulle det finnas några kräftor kvar...
Jepp, det fanns det, IKEA är verkligen räddaren i nöden för utlandsnordbor!!. Vi köpte två förpackningar på vinst och förlust eftersom vi bara har ett litet frysfack men lyckligtvis rymdes båda när jag tagit bort pappersförpackningarna.
Hoppas att någon annan av fredagens deltagare köper ännu ett par förpackningar för annars blir det lite klent på tallrikarna:-)

Steve sa iallafall efter IKEA-besöket att han aldrig mer kommer att åka till IKEA på en dag som börjar med F (Friday) eller S (Saturday och Sunday):-)

2 kommentarer:

  1. Ja Ikea i Croydon är inget kul ställe på en söndag. Bara att behöva köra genom Croydon är ju ganska deppigt...så jag förstår Steve! Me bra att du hittade dina kräftor. Hade de inga på Scandinavian Kitchen?

    SvaraRadera
  2. Jo, Croydon är verkligen inget upplyftande ställe. Vi åker dock alltid med spårvagnen från Wimbledon. Den här gången lyckades maskinen ta dubbel avgift på våra Oyster-kort. Ingen på stationen kunde hjälpa oss att få tillbaka till pengarna utan vi skulle vara tvungna att åka till stationen i Croydon eller ringa ett nummer på Oyster-kortet. Mannen på stationen sa att det är en pest och att de maskinerna är pengamaskiner för de tar extra avgifter hela tiden och jag misstänker att väldigt få orkar ringa frö 3 pund.

    Anyway, jo vi kom hem med våra kräftor tillslut:-) De hade sålt slut för säsongen på både Scandinavian Kitchen och svenska butiken. De har tur i Sverige och Finland där man hittar kräftor i frysdisken året runt.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...