23 september 2012

Fisk- och fänkålsgratäng

Nu har vi ätit gratängen och det blev fulla poäng. Den var så god att jag bara måste ta ännu en portion vilket jag normalt aldrig gör. Receptet kommer från den här bloggen men ni hittar det också under bilderna. Jag tror den kommer att vara om möjligt ännu godare imorgon när vätskan har stelnat och blivit krämig.

FISK- OCH FÄNKÅLSGRATÄNG
5-6 pers

800 g vit fisk
3 fänkålsstånd
1 purjolök
200 g champinjoner
5 dl vispgrädde
200 g cream cheese
1 fiskbuljongtärning
Salt och vitpeppar

Gör så här: 
Skiva champinjonerna och purjolöken och finstrimla fänkålen. Stek champinjonerna i smör och tillsätt sedan purjolöken och fänkålen. Fräs tillsammans i några minuter. Häll i grädde, cream cheese och fiskbuljong och låt puttra 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Skär fisken i kuber och lägg i en ugnsform. Salta och peppra på fisken. Häll fänkålsröran över fisken och gratinera i ca 30 minuter i 225 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...