11 september 2012

Pesto i parti och minut

Trevlig tisdag till er alla. Här har det varit en högst vanlig dag med jobb och gym. Dagens måltider har haft ett tema, röd pesto. Är insnöad på pesto nu (eller har alltid varit det) och som tur är passar det till alla typer av rätter. Till lunch gjorde jag min vanliga mozzarellawrap men använde röd pesto istället för grön för lite variation. Lika god som alltid.
Till middag blev det stekt vitkål med ett par teskedar pesto och en skvätt grädde. Till den åt jag gravad lax med creme fraiche. Både vackra färger, gott och otroligt häsosamt. 100 g vitkål innehåller halva C-vitaminransonen och är rik på kalcium, A-vitamin (betakaroten) och antioxidanter med mera, med mera.
Mellan måltiderna hann jag också med en timmes sportmassage i Clapham Junction. Hon är inte dum den här nya, synd bara att man inte har råd att gå varje vecka för det skulle göra skillnad om något. Medan jag var på massage strövade Steve i affärerna (vi kallar det att "jag tar ut honom på promenad", vi gjorde samma sak igår när jag var hos kiropraktorn:-). Innan vi åkte hem shoppade vi loss på norsk gravad lax på Lidl. Bästa gravade laxen i England enligt mig och Steve, perfekt saltad och så mör att den smälter i munnen.

På fredag ska Steve och jag ha "dejtdag" och vi planerar att göra "gravspotting" och besöka Highgate Cementry som rymmer många kända personer, bland annat Karl Marx. De har till och med en webbsida, det hör inte till vanligheterna-). Det var faktiskt Steve som föreslog att vi skulle åka dit, och han som tycker att gravgårdar är obehagliga (skrämmande).

6 kommentarer:

 1. Åk till nunhead cemetery i stället, intressantare än Highgates och kostar inget inträde :) hehe.

  SvaraRadera
 2. Det kunde vara en ide. Finns det några kändisar begravade där?;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe nej inga kändisar, eller inte vad jag vet i alla fall. Men gravarna är mkt ståtliga! Kyrkogården är en utav 'the seven magnificent cemeteries in London'. :)

   Radera
  2. Kollade faktiskt på deras hemsida igår och jag tror den låg på andra plats av de 10 finaste viktorianska gravgårdarna. Det får absolut bli ett besök dit under något av våra "dejtdagar", Steve kan nog säkert bara klara av en gravgård per dag:-)

   Radera
 3. jag har faktiskt varit på Highgate cemetary, innan de tog inträde, fin var den. Kan tänka mig att Nunhead också är fin, har tittat på de bilder Sofia presenterat på sin blogg tidigare och jag får nog planera in en avstickare dit i framtiden...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, blir nog ett besök till Nunhead också så snart som möjligt. Kan tänka mig att det är extra fint på hösten när träden blir gula och röda.

   Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...