16 september 2012

Lakrits- och chokladpannacotta med hallonspegel

Här kommer halvdåliga bilder av gårdagens pannacottaefterrätt samt recept. Jag gjorde helt enkelt två pannacottarecept som jag halverade. Jag hittade båda recepten på den här bloggen.

Jag började med lakritspannacottalagret. Receptet här är för 4 portioner som jag halverade.

4 dl vispgrädde
1 vaniljstång
0,5 dl erythritol/stevia blandning eller annan sötning (eller avstå!)
1 msk lakritspulver
2 gelatinblad

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Gröp ur vaniljstången och lägg innanmätet + resterande i grädden, lägg i sötning och lakritspulver och låt sjuda i 5 minuter. Ta av från plattan. Sila av vaniljstången och om inte lakritspulvret blandat sig, kör några varv med stavmixern. Rör ner gelatinbladen. Låt svalna lite och häll upp i  4 glas och ställ in i kylen minst 4 timmar! Lägg gärna på en plastfilm så att inte ytan får ett skinn. 

När pannacottan stelnat gjorde jag chokladpannacottan (halvera även detta recept).

3 dl vispgrädde
100 g 70 % choklad
2 gelatinblad
1 vaniljstång

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädden med urgröpt vaniljstång + stång. Låt sjuda på svag värme i några minuter. Sila bort vaniljstången och bryt ner chokladen i grädden så den smälter, avsluta med att röra ner gelatinbladen. Häll upp i glas och ställ kallt i minst 2 timmar. Lägg gärna plastfolie över så att det inte blir ett skinn över.

När chokladlagret stelnat gör du hallonspegeln

Två nävar hallon.
Låt sjuda upp så det blir en sylt av. Sila sedan av, eventuellt tillsätt sötning och låt svalna. Fördela på pannacottan och låt stå kallt en liten stund.

Njut!

2 kommentarer:

  1. Mums!
    Det där lakritspulvret måste jag nog försöka få tag på.

    SvaraRadera
  2. I Sverige verkar det finnas i de flesta större affärerna, i Finland är det typiskt nog svårt att hitta. Jag köpte mitt pulver på internet. Jättegott att blanda i chokladkaka också. Mums:-)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...