30 september 2012

En perfekt eftermiddag i city

Igår träffade jag som sagt min kompis Annika för en sen lunch, men före det hann jag med ett par timmars shopping i Oxford Circus. Jag behövde egentligen inte något men eftersom mina nuvarande platta skor med nitar håller på att bli nitlösa så slog jag till på de här från Topshop. Lädret är otroligt mjukt och nitarna verkar sitta fast ordentlig. Priset på 32 pund för skor i äkta läder är heller inte fy skam.
Jag behövde också en hösthalsduk, fryser ofta runt halsen, och då jag såg den här ljusgrå fluffiga drömmen på New Look så tvekade jag inte en sekund. Den känns som sammet runt halsen.
Lite över två mötte jag upp med Annika utanför Holborn Station och vi styrde kosan till Bountiful Cow som ligger undanskymt på en sidogata, ca 5 min promenad från stationen. Jag har varit där med Steve ett antal gånger och vet att maten är mycket bra och portionerna stora. Dessutom dreas rabatt på 25 % på hela menyn var för bra för att inte utnyttja.

Vi beställde båda mozzarellasallad som smälte i munnen. Tomaterna var mörkt röda, inte alls som de man köper i vanliga matvaruaffärer.
Restaurangens stjärna är helt klart deras kötträtter. Annika och jag fortsatte att beställa samma rätter, den här gången en sirloinstek med bernaisesås. Normalt serveras den med fransk potatis men jag böt ut den mot gräddstuvad spenat vilket de gjorde utan protester eller extra avgifter. Köttet var så mört och gott, precis som vi ville ha det.
Jag orkade ingen efterrätt (skulle ha blivit ostbricka i mitt fall) utan jag beställde bara en dubbel espresso. Det är intressant; jag har aldrig kunnat dricka kaffe med mjölk/grädde direkt efter en måltid för jag blir så äckligt mätt, men espresso har helt motsatt effekt, dvs. tar bort den värsta mättnaden.
Efter lunchen hade vi ännu rum för ett par glas vin som vi njöt av på Princess Louise. Annika hade aldrig varit där tidigare så jag ville visa henne puben. Två gånger till Princess Louise på en vecka, det skulle nästan betyda rabattkort:-). Det var en mycket trevlig och avslappnande eftermiddag och vi hann behandla det mesta som hänt i våra liv sedan senaste gången.

När jag kom hem stod Steve och skulle låsa upp dörren till lägenheten, han hade också precis anlänt hem. Snacka om timing:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...