12 september 2012

Tidig morgon

I morse steg jag upp jättetidigt, enligt mitt nuvarande liv, redan halv 8. Orsaken var att jag måste åka till Chelsea and Westminster Hospital i Fulham för att ta ett blodprov för mitt återbesök till kolesterolkliniken nästa vecka. De vill väl se om medicineringen som jag fick har bitit på mitt kolesterol. Kolesterolmedicinen tog dock slut för några veckor sedan och sedan dess har jag ätit fytosterolkomplex, som är ett kosttillskott med kolesterolsänkande egenskaper men utan de många bieffekter man får av statiner (som kolesterolmediciner kallas). Få se vad läkaren säger när jag berättar det och att de får stoppa upp sina statiner där solen inte lyser...men i finare ord. Hur kan de skriva ut mediciner som gör friska människor sjuka?! Jag började få myrkrypningar i benen och armarna redan av första tabletten och efter en vecka så halverade jag dosen. Det blev bättre men problemen försvann inte helt. Det tog en hel vecka efter att jag börjat äta tillskottet istället innan symtomerna försvann helt. En mycket vanlig bieffekt av statiner är att man får muskelförsvagningar och mina myrkrypningar var säkert första tecknet. Här är förresten en intressant artikel om kolesterolets ofarlighet men kolesterolmedicinernas farlighet.

Well anyway. Jag kom till sjukhuset vid 9 och fick genast komma in till provtagningen. Kölappen tog jag bara så att det inte skulle orsaka förvirring senare:-). När jag kom in i provtagningsrummet satt det också två andra kvinnor där. Hon som satt emot mig tyckte uppenbarligen INTE om nålar. Som hon grimaserade både före och under blodgivningen. Vissa är verkligen känsliga. Jag tycker inte att det är något problem alls, känns inte mer än ett myggstick.
Kl 9 var jag hemma igen och då hade jag både åkt buss och promenerat ganska lång.

Skönt iallafall att det gick så snabbt för då kunde jag äta frukost och dricka mitt kaffe i lugn och ro innan det var dags att bege sig till gymet.

Idag anlände Steves nya cykelram som han köpte igår (snacka om snabbleverans, men så var det inte Royal Mail som levererade heller:-). Vid första åsynen såg den ut att vara helt felfri men så sa Steve plötsligt att det är något som inte känns rätt men visste inte vad. Jag kollade och såg att de stavat cykelmärket fel, ett "I" fattades i namnet på den ena sidan av ramen. Märket heter QACHIA och inte QACH A.
Det blev bara att stoppa paypal-betalningen, ringa säljaren, sätta ramen i lådan igen och boka avhämtning. Ramen är äkta men kvalitetskontrollen måste haft en dålig dag. Så irriterande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...