12 september 2012

Bak och mat

Ikväll har jag både bakat och provat ett nytt matrecept. Brödet har jag gjort tidigare och är jättesaftigt och gott. Ni hittar receptet här.
Medan brödet svalnade provade jag på ett recept som jag hittade på den här bloggen, Pepparrotsgratinerad torsk med stuvad vitkål. Jag hittade tyvärr inte någon färsk pepparrot i vår  Sainsburys fast butiken är jättestor så det fick gå utan, det blev supergott ändå. Steve hade aldrig ätit fryst torsk tidigare och tyckte att det var fantastiskt gott. Det här kommer jag att göra igen.

Pepparrotsgratinerad torsk och stuvad vitkål 
4 port

2 paket fryst torsk
200 gram tärnad bacon (eller sidfläsk)
0,5 vitkålshuvud
2 st schalottenlökar
2 st vitlöksklyftor
80 gram hackad persilja
1 bit pepparrot
3-4 dl vispgrädde
150 gram philadelphia
salt vitpeppar

Gör så här
Tina torsken och sätt ugnen på 200 grader. Stek bacon och ha i hälften av persiljan på slutet. Strimla vitkål och koka den i 1 minut i saltat vatten. Häll av vattnet. Hacka schalottenlök och pressa vitlök och fräs i en stor kastrull. Ha i vitkålen i kastrullen och ha i grädde, philadelphia och salta och peppra. Låt puttra i 5-10 min, smaka av om det behövs med salt och peppar. Lägg torsken i en ugnsform och salta och peppra. Sätt in i ugnen i ca10-20 minuter. Riv pepparrot. Ta ut fisken när den nästan är klar och toppa fisken med bacon, resten av persiljan och riven pepparrot. Gratinera i 1-2 minuter.

2 kommentarer:

  1. Hej Åsa! Jag vet inte hur jag hittade hit, men jag är så himmelens glad att jag gjorde det. Jag har tillbringat den senaste halvtimmen med att bläddra bakåt i din blogg och njuta av alla Londonvyer, inlägg om Richmond, matbilder m.m.
    På återseende!
    Ingela

    SvaraRadera
  2. Hej, välkommen hit:-) Det är så kul att få kommentarer på det man skriver.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...