2 juni 2014

Födelsedagskalas och italienskt

Så är ännu en måndag förbi. Den här dagen har innehållit jobb, ett besök hos massören och ett urtråkigt Zumba-pass. Den vanliga instruktören var på kurs så vi hade en inhoppare som hade såååå tråkiga låtar, man började knappt svettas. Innan klassen var slut hade 1/3 av deltagarna stuckigt. Jag skulle nog också ha velat göra det men tycker det är lite dålig stil.

När jag kom hem gjorde jag Meatza som är som köttfärspizza utan botten. Såå gott och man kan toppa den med allt möjligt. Till köttet åt jag tzatziki och basilikamajonnäs som jag gjorde själv. Tog 30 sekunder med stavmixern så hade jag färdig solgul majonnäs. Varför köpa när man kan göra själv. Jag hittade receptet på den här bloggen.
Majonnäs med basilika
2 dl rapsolja
1 helt ägg
1,5 tsk dijonsenap
1 krm salt
vitpeppar
saften och rivet skal från 1 liten ekologisk citron
1 näve färsk basilika

Instruktioner
Lägg alla ingredienserna utom basilikan i en hög mixerskål. Ställ ner stavmixern på botten och sätt på. Stå still med mixern några sekunder och börja sedan vicka fram och tillbaka tills all olja blandats och en tjock krämig majonnäs formats. Grovskär basilikan och lägg ner i majonnäsen och kör en liten stund, kör inte så allt blir slätt utan basilikan ska bara snabbt mixas ner. Serveras omgående alternativt för lite fastar majonnäs, ställ en stund i kylskåpet.

Efter den sena middagen satte jag mig på soffan med laptopen i knät och skulle börja skriva blogginlägg när jag såg något litet och svart som dalade ner framför skärmen. Först trodde jag det var damm men när jag tog en närmare titt såg jag att det var en SPINDEL som sänkte sig ner från taket!! Jag som absolut hatar spindlar trodde jag skulle få en hjärtinfarkt. Nu sitter jag i Steves fåtölj och han får sitta i soffan:-)

Igår var jag på dubbelt födelsedagskalas, det var Carolas döttrar Vanessa och Melissa som hade fyllt/snart skulle fylla år och det firades med en liten middagsbjudning.

Vanessa längst fram fyller snart 8 år och Melissa, bakom har nyligen fyllt 6 samt deras två kusiner
Melissa är en riktig linslus:-)
Hon gillar att fota också, gärna närbilder:-)
Med mamma Carola
Carola hade gjort jättegott griskött med fantastisk basilikasås. Hon serverade också sparris inlindad i bacon. Det var så gott att jag bara måste ta en portion till.
Efter maten var det dags för födelsedagstårta. Carola blev dock så orolig för att ljusen skulle droppa på kakan att hon blåste ut dem innan födelsedagsbarnen ens hann dra andan:-D. Det var så kul att träffa småtjejerna igen, de växer så det knakar.
Som avslutning några matbilder från i lördags. Steves och min ursprungliga plan var att åka in till Richmond för att äta middag. Steve, som inte gärna vill lägga ut pengar på tågbiljetter just nu, föreslog att vi skulle stiga av i East Sheen som inte har några spärrar och gå in till Richmond. När vi kom så långt som till Barnes (stoppet före) sade de i högtalaren att det skulle komma en biljettkontrollör genom tåget och vi fick lite panik. Det var dock lite konstigt för A) De brukar aldrig meddela att en biljettkontrollör ska komma genom tåget och ge passagerare chansen att stiga av vid nästa station och B) Jag har aldrig sett en kontrollör på helgerna. Vi ville dock inte chansa utan steg av vid Barnes med ändrade middagsplaner som följd.

Vi började gå mot Barnes Bridge där alla pubar och restauranger ligger. Vi hittade emellertid inget intressant och fortsatte till Mortlake, lika illa där, och hamnade tillslut i East Sheen, jag med skoskav. Vi gick först in på en pub men Steve sa att han kände för något annat än pubmat så vi fick ut igen och fortsatte längs gatan. Efter en stund kom vi till en italiensk restaurang som hette Mamma Mia som vi aldrig besökt tidigare. Efter en snabb koll på menyn bestämde vi oss för att hit skulle vi gå. Stället verkade vara populärt för vi hamnade att vänta i 40 minuter innan ett bord blev ledigt. Det gick dock ingen större nöd på oss annat än att vi började bli ordentligt hungriga och vi beställde in en flaska rödvin medan vi väntade. Det tog ca 20 minuter innan vi fick vinlistan för som vi förstod det hade de bara en?!

När vi äntligen fick vårt bord och beställt såg vi att en engelsk kändis satt vid ett bord bredvid. Han hette Trevor McDonald och har jobbat på engelska nyhets- och aktualitetsprogram sedan stenåldern typ. Han satt med två bekanta och de hade ganska heta diskussioner ända tills maten kom:-)

Medan vi väntade på förrätten serverade de bröd och smör samt oliver. Steve fick brödet och jag högg in på oliverna.

Min förrätt var en tallrik med blandade korvar och skinkor samt pickles och till huvudrätt ...
stekt kycklingbröst med smör- och vitlökssås samt kokta grönsaker. Till grönsakerna hörde också stekt potatis men den fick Steve. Han beställde lasagne men tittade avundsjukt på min tallrik och kommenterade säkert 3 gånger hur mycket kött jag fick. Jag valde uppenbarligen rätt:-)
Både Steve och jag var överens om att hit kommer vi att gå igen. Servicen var bra OCH de satte inte till något dricks utan det överlät de till kunden. Ett MYCKET stort plus i vår bok.

2 kommentarer:

  1. Puh! Jag blev alldeles trött oc utmattad av att läsa hur långt ni hade rest/gått för att sen få vänta ytterligare 40 minuter på ett bord, för att inte tala om min sambo som säkert redan vid det laget hade hunnit slå till nån eftersom han blir aggressiv när hungrig...men maten i sig låter jättegott!

    SvaraRadera
  2. Haha, jag hatar när det blir sådär, att man plötsligt blir kräsen och sen duger inget. Steve föreslog nog att vi skulle betala för vinet och gå men jag hade fått skoskav så jag sa att vi går ingenstans och tur var ju det:-)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...