Kycklingpaj
6 portioner
Pajdeg
3 dl mandelmjöl
1/2 dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
1/2 tsk salt
40 g smör
1 ägg
Fyllning
1 gul lök
3 dl vitkål
smör att steka i
1 grillad kyckling - urbenad (jag grillade 4 kycklingbröst i ugnen som jag sedan delade i bitar)
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 tsk salt
1 tsk svart peppar
1 msk sockerfri tacokrydda (jag gör min egen enligt det här receptet)
1 msk tomatpure
1 msk soja
3 dl riven ost
Pajdeg:
Sätt ugnen på 200 grader. Mixa ihop alla ingredinser till en deg. Tryck ut degen i en springform, nagga botten med gaffel. Låt skalet vila i kylskåp ca 30 minuter. Förgrädda skalet i ca 8 minuter.
Fyllning:
Skär lök och vitkål i mindre bitar. Fräs i smör tills det mjuknar. Tillsätt kycklingköttet i mindre bitar. Blanda ner creme fraiche, grädde och kryddor. Låt sjuda i några minuter. Fördela kycklingröran i pajskalet och strö över osten. Sätt i ugnen ca 20 minuter. Servera med en god blandsallad.
Brownies med chokladglasyr
1 kaka (8 bitar)
2 ägg
1/2 dl kokosfett utan smak
1/ 2 dl ekologisk honung
1/2 dl fin kakao
2 tsk ekologisk vaniljpulver
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
Sätt ugnen på 180 gr. Smörj en liten form (jag använde en liten springform) och lägg gärna i bakplåtspapper i. Lägg alla ingredienserna i en matberedare med knivar och kör allt till en slät smet. Häll upp i form och grädda i 30 minuter mitt i ugnen.
Glasyr:
1,5 dl grädde
150 g 70% choklad
Koka upp grädden och rör sedan ner chokladen tills den smält och rör till en glasyr. Bred ovanpå kakan och ställ kallt. Skär sedan bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar