25 oktober 2013

Middag med djupa diskussioner

Igår träffade jag min härliga kompis Suss på middag på Gay Hussar. Man måste passa på sålänge de har 50 % på en stor del av menyn:-)

Jag föredrar små och intima restauranger framför stora och öppna "hallar". Att man sen nästan sitter i famnen på bordsgrannen är stötar man får ta:-).

Väggarna på restaurangen är täckta av karikatyrer av kända politiker, journalister etc. som har ätit på restaurangen.
Normalt tar jag alltid saltad strömming som förrätt men igår bestämde jag mig för att vara lite "wild" och valde pate med anka och griskött ... trooor jag det var. Den var riktigt god iallafall.
Huvudrätten blev kåldolmar som vanligt så den iddes jag inte ta något foto av. Till efterrätt delade vi på vallmofröstrudel med vaniljglass, bara såååå god.

Vi satt länge och talade eftersom vi hade mycket att stöta och blöta. Den här gången blev det mer allvarligare ämnen för det verkar vara sådana som har upptagit båda vår tid under de senaste veckorna. Det är så skönt att verkligen kunna tala av sig och få höra någon annans ärliga åsikt. Jag tycker synd om män som ofta (inte alltid) känner att de inte kan tala om känslor och dylikt med sina killkompisar utan allt ska vara så klämkäckt och ytligt hela tiden. Jag skulle spricka.
När vi betalat notan kände vi att det fanns rum för ännu en drink och på vägen till Charing Cross stötte vi på en liten fransk restaurang inklämt med många andra. Den hette Green Man & French Horn och låg i Covent Garden. Vi fick ett litet bord vid fönstret men annars var restaurangen full. Restaurangen specialiserar sig på mat och vin från områden vid franska floden Loire. Vi kollade på deras meny för framtiden och kände att dit vill vi gå och äta någon gång. Den här gången fokuserade vi oss på var sitt glas okänt vin. Mitt, som ser ut som ett glas saft, var organiskt, ofiltrerat och andra adjektiv som börjar med o-. Det hade en väldigt annorlunda smak, som mousserad tranbärssaft, men den smakade inte alls dåligt, bara annorlunda.
Fulltankad av bra kompisenergi och god mat och dryck tog jag sedan bussen hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...