28 oktober 2013

Födelsedag och förkylning

Trevlig måndag alla! Den STORA STORMEN som man varnade för i engelska tidningar och på TV verkade ha kommit av sig, åtminstone här i London. Det regnade och blåste kanske lite mer än vanligt igår men jag skulle inte säga att det var några stormbyar. Inte verkade det ha vinat mellan husen heller för jag sov som en stock och hörde ingenting. Det är ofta så här i det här landet, de skrämmer upp befolkningen om kommande väderkatastrofer, ställer in tåg, bussar och flyg till höger och vänster och sedan blir det ingenting.

Igår var jag på födelsedagskalas till norra London. Cecilia fyllde år i fredags och igår bjöd de på tårta, bakad av hennes pojkvän Björn enligt alla konstens regler, kaffe och mousserat vin.

Tårtan innehöll en massa olika godsaker; krossad maräng, marshmallows, sylt, popping candy (vet inte vad de heter på svenska men jag brukade äta det när jag var barn). Han hade till och med färgat marsipanen själv!
Vi hade det så trevligt att vi stannade hela eftermiddagen och till och med kollade Xfactor-resultaten hos dem.
Killarna försökte låtsas ointresserade men de drogs snabbt in i "dramatiken":-)
Steve skulle också ha kommit med men han hade varit ute dagen före med killarna och kände sig alldeles för "svag" dagen efter. När jag kom hem på kvällen hade han utvecklat en ordentlig förkylning. Det är helt otroligt hur snabbt en förkylning kan komma, när jag åkte hemifrån vid 15-tiden var han helt ok men när jag kom hem vid 22 så satt han och nös konstant med rinnande näsa och glansiga ögon. Han måste ha nyst 300 gånger sedan igår kväll, jag har aldrig i mitt liv sett någon nysa så mycket. Hans näsa rinner och är täppt om vartannat och jag var lite orolig att jag inte skulle ha kunnat sova igår natt på grund av att han skulle ha snarkat men det gick bra ... för han kunde inte sova på grund av alla nysningar och täppta näsa:-)

Efter helgens frossande var det skönt att återgå till min LCHF-kost. Idag gjorde jag baconlindade kycklingbröst som jag fyllde med fetaost och halverade körsbrstomater. Jag serverade smörstekt blomkålsris till. Tröttnar aldrig på den rätten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...