27 oktober 2013

Xfactor-middag

Igår hade jag bjudit in tre tjejkompisar som alla bor i Wandsworth på en Xfactor-middag. Jag dekorerade matbordet med vissna löv. När jag plockade dem råkade jag samtidigt stiga i en stor hundskit med mina gympaskor, niiiice.
Dags för mat med ett glas bubbel. Till förrätt blev det favorit i repris, sparrispannacotta.
Till huvudrätt blev det en ny rätt som jag inte gjort tidigare men som jag absolut kommer att göra igen, krämig kycklinggratäng med basilika och tomat. Jag serverade gratängen med stekt blomkålsris som alltid får tummarna upp bland kolhydratsätare, om man inte som Steve avskyr blomkål i alla former:-). Jag gillar rätter som sköter sig själv i ugnen. Ni får receptet i slutet av inlägget.
Vi avrundade middagen med en annan favorit i repris, limepaj i glas. Jag gillar fräscha och syrliga efterrätter.
Sedan blev det ett par timmar Xfactor och hiss och diss av låtar och uppträdanden.
Det var en jättetrevlig kväll som avslutades någon gång efter midnatt. Steve hade rymt till sin kompis Duncan och "gjorde" Richmond tillsammans med en annan Steve. De övernattade alla hos Duncan men Steve kom redan hem vi halvtiotiden på morgonen. Ingen av de andra två hade stigit upp när Steve åkte hem, snacka om att vara uppe med tuppen:-)

Kycklinggratäng med basilika och tomat
6 portioner

I grillad kyckling (jag tog 6 ugnsstekta kycklingbröst)
1/2 ask körsbärstomater
1 kruka basilika
2 msk dijonsenap
2 dl vispgrädde
2 st vitlöksklyftor
2 dl crème fraiche
salt och peppar
2 dl riven ost

Skär kycklingköttet i bitar. Lägg kycklingen i en ugnsform, halvera kötsbärstomaterna och lägg över. Strimla basilikan och strö över. Blanda dijonsenap, grädde, pressad vitlök och créme fraiche. Smaka av med salt och peppar. Häll blandningen över kycklingen och strö över osten. In i ugnen, 225 C, ca 20 min tills rätten fått fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...