4 oktober 2013

Swischhhhh

Så har det blivit fredag och jag har i vanlig ordning knappt hunnit göra annat än jobba och gå på gym, men där har jag varit desto effektivare, 6 gymbesök hittills den här veckan och imorgon blir det som vanligt två till. Det är iallafall skönt att göra något annat mellan arbetet och ryggen behöver verkligen få röra på sig efter allt sittande.

I onsdags träffade Steve och jag iallafall våra vänner Ivonne och Seth på puben The Temperance i Putney. Vi hade aldrig varit där tidigare och därför valde vi stället. Det är alltid kul att prova något nytt.

Vädret har varit runt 20 grader hela veckan och därför var valet att promenera dit inte svårt. På vägen dit såg jag den här bilen med ögonfransar ... undras om det är en tjej som äger den?!:-) Och, om tjejen har en pojkvän ... går han med på att köra den?
Puben är jättestor. Den var tidigare en biljardhall så det förklarar säkert saken.
Jag gillade kakelgolvet framför baren.
Så här socialiserar man nuförtiden, med mobiltelefoner:-)
Efter en mycket trevlig kväll kände vi oss tillräckligt hurtiga för att promenera hem igen. Snart blir vädret kallt och bedrövligt, så lika bra att njuta så länge man kan. Vi tog promenadbron vid järnvägen över Themsen.
Så, vad har jag ätit den här veckan då?! Bara god och hälsosam mat naturligtvis:-). Det blev stekt kycklinglever med blomkålsris i några dagar.
Och idag stekte jag upp spetskål, lök och köttfärs i en härligt blandning.
Eftersom det är kanelbullens dag idag (löjligt påhitt egentligtn) så gjorde jag en sats lågkolhydratvarianter som är precis lika goda tycker jag, Steve också. Ni hittar receptet här.
Jag såg att svenska Cancerfonden samarbetar med ett stort bageri som gör att man kan skicka bullogram genom Cancerfonden och därmed stödjer fonden med några kronor. Så jävla sjukt, på ett negativt, INTE coolt, sätt. Att man stödjer fonden är naturligtvis bra men varför göra det genom att köpa en produkt som är en del av cancerproblemet?!

Nej, det här samarbetet tycker jag inte är genomtänkt alls eftersom cancerceller ju lever på kolhydrater och ju mer kolhydrater man äter desto snabbare förökas de. Det är, eller borde vara, allmän kunskap att kolhydrater göder cancerceller och Cancerfonden, om någon, borde ha den grundläggande kunskapen. Det är lika fruktansvärt som att man skulle skicka ett cigarettogram till någon man ”tycker om” för att de ska få röka lite och där pengarna går till lungcancerforskning. Jag har inget emot att folk äter kanelbullar och andra sötsaker, man får ju göra som man vill, men när företag som dessa, som står för allt annat än hälsa, försöker få det att verka som om de ”bryr sig” sparkar jag bakut…speciellt när de är delaktiga i problemet. Det blir för mycket dubbelmoral för mig. Det här blogginlägget slår huvudet på spiken.

2 kommentarer:

  1. jag köper inga rosa band eller dylikt, för jag tycker att det görs för lite för cancerförebyggande vård, typ lär människor att äta vettigt, tänka positivt, få bort alla kemikalier i våra kläder och mat osv. Men det tjänar man inga pengar på, endast på sjuka människor. Så, jag säger bojkotta allt som har med rosa bandet att göra! Det har bara blivit till en business idag, inte alls som det var tänkt från begynnelsen.

    SvaraRadera
  2. Exakt, jag håller med dig till 100 %. Jag har betalat in ett par gånger till engelska Cancer research eller vad det heter och brukar sponsra en kompis här i London som varje år springer 5 eller 10k för att samla in pengar till cancerforskning. Det gör jag gärna för då är det kopplat tilll motion vilket är bevisat bra mot cancer (och de flesta andra sjukdomar), kanelbullar är det inte. En annan sak som jag har noterat under de senaste åren är att de flesta inte sponsrar något om de inte får något för det; som smycken, blommor, gosdjur, ätbart. Är det nu inte bättre att donera hela beloppet som produkten skulle ha kostat?!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...