8 juni 2013

Billig kväll

Tillbaka från en heldag i city. Klockan är inte ens 8 på kvällen och det känns som mitt på dagen eftersom solen ännu står högt på himlen.

"Utfärden" började med 1,5 timmes shopping på Regents Street och den här gången hittade jag faktiskt något att köpa (mer i slutet av inlägget).

London Walken skulle starta kl 14.30, men vid tvåtiden började jag känna mig hungrig och när jag funderade varför så insåg jag att jag inte ätit sedan 7.30, så det var väl ganska normalt att känna sig lite sugen efter nästan 6 timmar trots att man äter LCHF. Vi gick därför in på närmaste Boots och jag köpte en liten förpackning med ost som jag åt och sedan var jag proppmätt.
På väg till mötesplatsen passerade vi den här bilen. Steve förklarade att det här företagets bilar (som utför allt som har med bostadsunderhåll att göra) alltid har registreringsskyltar som har med byggnadsarbete att göra. Den här hade AI EAK... som ska läsas som A leak (en läcka). Skitsmart och påhittigt.
Den här "spionwalken" var lika välbesökt som alla andra "walks" som jag har varit på. Vi var väl ca 30 personer. Jag och Steve var säkert de enda "lokala" turisterna.
På ett ställe där vi stannade (vid en gentlemans club där Ian Flemming, författaren av James Bond, var medlem) hörde vi säckpipemusik under hela föreläsningen. När vi gick till nästa "föreläsningsplats" passerade vi den här, säkert något bröllop eller nått. Det passade iallafall bra eftersom James Bond kom från Skottland.
Efter walken gick vi till en fransk restaurang i Soho som vi besökt tidigare och gillade starkt. Vi fick gå upp och ner ett par gator innan vi kom rätt eftersom vi inte mindes på exakt vilken gata som restaurangen låg.

Jag bad Steve ta ett par kort av mig, som variation till alla matbilder, men den jag gillade bäst och som togs med blixt fick mig att se ut som Rudolf med röda mulen. Jag har en riktig "bäckassnok" och den lyste röd efter en dag ute i solen så det fick bli ett par utan blixt. En annan sak, när jag var liten hade jag alltid pannlugg men för ca 10 år sedan fick jag världens virvel och det är stört omöjligt att kamma ner den, förr eller senare spretar den antingen rätt upp eller till sidan.
De rätter jag beställde förra gången vi besökte restaurangen fanns inte längre på menyn:-( så det fick bli musslor på snigelsätt med vitlökssmör till förrätt. Också gott.
Till huvudrätt blev det sallad med nötbiff. Salladen var helt bra men lite för sött för min smak på grund av honungen i dressingen. Jag bad att få dressingen separat men servitören kom tillbaka och meddelade att kocken sa att det inte gick eftersom den blandades med de kokta grönsakerna. Suck, Han lovade dock att dressingen inte skulle vara söt men den var den. Köttet var jättemört dock så om man inte har något emot söt mat så var den riktigt god.
Till efterrätt tog Steve Affogato som är vaniljglass med Espresso. Ofta får man en kula men här fick man tre!! Jag tänkte först beställa ostbricka men var för mätt som vanligt så det blev Irish coffee utan socker istället. De sparade verkligen inte på whiskeyn utan jag fick ta en klunk vatten mellan varje munfull kaffe för så whiskeystark var det:-). Pricken över i var när vi bad om notan och upptäckte att de inte tagit betalt för maten utan bara dryck och efterrätt. Jag tror aldrig att vi har betalat och klätt på oss så snabbt:-) Vi sparade 28 pund på den middagen!! Först kände jag mig lite skyldig men sen, nej, det är inte mitt fel att de inte dubbelkollar notan innan de ger den till gästerna OCH att vi hade 3 servitörer. Ju fler kockar desto sämre soppa heter det ju.
Vi tog bussen hem och när vi passerade nattklubben The Grand i Clapham Junction såg vi den här massiva kön och redan kl 19!!! Det var kul att gå på nattklubb när man var i 20-årsåldern och början av 30 men jag saknar verkligen inte det eviga köandet.
Så vad shoppade jag då för snyggt?!. En ny butik har öppnat på Regent Street som heter & other stories, som vid närmare undersökning tillhör H&M! Kläderna är dyrare än H&M men billigare än COS. Affären säljer kläder, skor, smink, smycken och väskor. I like.
Jag köpte den här mossgröna tröjan för 29 pund. Den kommer att passa perfekt till skinny jeans eller tights och materialet är så otroligt skönt.
En annan kul sak som hände under dagen var att Steve, som en blixt från en klarblå himmel, föreslog att vi skulle besöka Battersea Cats and Dogs home (dvs hem för övergivna katter och hundar) och skaffa katt. Han har aldrig varit emot att vi skulle skaffa katt, tvärtom, men velat vänta tills vi får en bostad med trädgård så att den kunde gå ute. Nu sa han dock att vi skulle kunna skaffa en äldre katt som inte har behovet av att springa av sig längre utan är nöjd med att äta och sova. Så, när vi återvänder från Finland i sommar så kommer vi att göra ett besök dit. Det som är bra är att vi båda jobbar hemifrån så katten behöver aldrig vara ensam under några längre tider och vi kan alltid sätta den på katthotell när vi är ute och reser.

2 kommentarer:

  1. Nära oss där vi bodde i Clapham stod det också en av de där Pimlico bilarna. Den hade registerskylten "I BOG" :)

    SvaraRadera
  2. Haha, engelsmän har verkligen fantastisk humor ibland:-)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...