26 juni 2013

Förra fredagen - midsommar

Dagen började med långfrukost hos oss och sedan gick vi en runda i mitt lokala shoppingcenter, Southside. Innan vi gick sade Steve att vi kommer att vara tillbaka efter högst 1 timme. Vi återvände 3 timmar senare. Det är inte storleken utan innehållet:-) Allt är typ billigare här än i Sverige så det blev shoppat allt ifrån skor och kläder till hårsprej, smink, ansiktskräm etc.

När vi kom tillbaka till lägenheten tog vi en minitaxi till hotellet där Minna och Ullrika skulle bo i två nätter (heeelt onödigt enligt mig och Steve:-). När de installerat sig i skrubben började vi promenera mot centrum. Vi gjorde dock ett pit stop för publunch när det såg ut att dra ihop sig för regn.

En vacker undangömd lite gata i närheten av Little Venice. (Några av bilderna är tagna från Ullrikas FB-sida)
Mums, grillad lax och grönsaker.
Efter lunchen gick vi vidare och hamnade på en pub i Green Park där vi satt en stund i väntan på att gå till restaurangen som jag bokat för middag.
Dags att svida upp sig, eller Minna byter skor, jag sätter på plåster. På sommaren går jag aldrig ut utan plåster i väskan, jag har lika känslig hud som Prinsessan på ärten, får blåsor genast.
På väg mot restaurangen attackerades både Minna och Ullrika av aggressivt damm. Jag hade inga problem så jag antar att det bara attackerar turister:-)
Restaurangen för kvällen var Quaglinos. Jag har varit där minst 3 gånger tidigare men varje gång har jag problem att hitta dit, trots karta i högsta hugg. Till slut frågade vi om riktningen av ett gäng äldre engelska gentlemen. Av bilden av döma var de också lite förvirrade men vi kom fram till slut:-)
Frammeee. Man känner sig ganska speciell när man går nerför trappan till restaurangen och servitörerna står i givakt vid foten av trappan.
Jag åt gravad lax med väldigt kryddstark senapssås dagen till ära. Det var ju trots allt midsommar.
Till huvudrätt blev det grillad kyckling och grönsaker.
Midsommar utan snaps är ingen midsommar, så medan vi väntade på huvudrätten beställde vi in var sin vodkasnaps. Det tog lite förklarande innan vi fick in helt normal, okryddad vodka. När den kom in var den rumsvarm, men vad kan vara mer genuint midsommar än det?!:-)
Efter middagen gick vi till May Fair Hotel där vi tog ett par drinkar. Hotellet är populärt bland kändisar men den kvällen spottade vi inga kändisar alls eftersom vi var helt upptagna med att prata om livet. Efter May Fair gick vi  tvärs över gatan till den posha restaurangen Nobu som också är väldigt poppis bland kändisar. Jag trodde att vi skulle behöva köa (det var ju trots allt fredag) men vi seglade direkt in till deras bar och där spenderade vi sedan resten av kvällen dansande till bra musik.

Jag måste ha väldigt bra blixt på min kamera för det var väldigt vad den lyste upp baren:-)
Naturligtvis fastnade också Minna och Ullrika på bild...
och den här glada killen som varken jag eller tjejerna noterade innan jag kollade igenom mina bilder genast efteråt-)
Vi avslutade kvällen med en snabbis på ett kasino i närheten men deras inköp var så dyra att det inte lönades att spela.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...