2 juni 2013

Skönt väder och skön musik

Klockan är snart 22 och det är ännu inte helt kolsvart ute. Älskar ljusa sommarkvällar. Steve är ute en runda på cykeln. Om allt känns bra så brukar han vara ute mellan 1,5-2 timmar.

Idag har vi inte gjort så mycket (som vanligt på söndagar) men vi tog iallafall en promenad till Putney. Det är så mysigt när man kan gå längs Themsen.

Till lunch blev det, surprise, surprise, hemlagad saftig hamburgare. Har ätit hamburgare fyra dagar i sträck nu och skulle kunna äta i fyra till:-) Jag brukar få nötköttsbegär när jag har en "vecka" som leder till lätt järnbrist. Kyckling, släng dig i väggen liksom, jag vill se blod. Vi hade slut på LIDL-lax men istället hittade vi baconlindad grov leverpate på Waitrose som vi toppade med istället. Annorlunda men lika gott. Jag bakade en sats LCHF-ostfrallor på morgonen som är perfekta som hamburgerbröd.
Igår var vi då på konsert till Royal Festival Hall för lite filmmusik. Det var en riktigt bra tillställning måste jag säga. Vi kände inte till varje låt, eftersom vissa kom från filmer från 50- och 60-talet, men arrangemanget var mycket bra och för £15/biljett var det verkligen värt det.
I Storbritannien älskar man att dedikera bänkar till personer, så också här. Varje stol var till minne av någon.
Konserthallen är inte så stor så man hade bra utsikt, till och med från balkongen där vi satt.
Dirigenten gillade uppenbarligen färgstarka kläder. Han började med röd rock och skor och efter pausen hade han bytt om till ett guldglänsande nummer. Mannen som sitter till höger om dirigenten heter Barry Norman och är en välkänd engelsk filmkritiker. Före varje låt gav han anekdoter från sin karriär (han har intervjuat de flesta filmkändisarna) och om filmen som låten kom från. Det var mycket underhållande och man fick sig många skratt:-). Bland annat berättade han om när han skulle intervjua Warren Beatty om hans senaste film Dick Tracy. Warren var ökänd för att alltid vara försenad till intervjuer, så även denna gång. Först två timmar efter överenskommen tid var han på antågande och Barry var minst sagt irriterad, tills en av Warrens PR-personer sa att Barry måste vara en väldigt viktig person eftersom Warren kommer "så tidigt".
En operasångerska sjöng också flera av låtarna, till exempel ledmotiven till Skyfall och Titanic. Jag skulle personligen ha föredragit en "vanlig" sångerska, jag är inte något stort fan av operasångares vibratorröster.
Efter konserten, som drog ut på tiden med ca 20 min då de gav 2 extranummer, var planen att ta tåget till Wandsworth för ett par drinkar på en av de lokala pubarna. Vi hann precis få två drinkar då tåget försenades på grund av att någon förirrat sig upp på tågspåret eller kastat sig framför tåget mellan Wandsworth och Putney. Tragiskt.

2 kommentarer:

  1. Det där med hamburgerbiff och gravad lax måste jag nog testa endera dagen. Det låter inte som någon hit, men jag litar på dig. :)

    SvaraRadera
  2. Jo gör det. Jag trodde inte på det heller när Steve kom med sin kreation första gången men efter att ha smakat så blev jag lika fast som honom:-) När jag var i Dublin får några år sedan åt jag laxfylld kycklingbröst, fantatiskt gott!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...