7 mars 2015

After work i Waterloo

Glad lördag på er alla! Jag har varit uppe med tuppen, vaknade redan halv åtta av solen. Jag hade satt väckarklockan att ringa tjugo före åtta men det är mycket bättre att vakna "av sig själv" eftersom det betyder att kroppen är utvilad.

8.15 stod jag i danssalen på gymet, lite morgonseg, men jag vaknade till efter två låtar. Vi var 10 morgontidiga och man får hoppas att det håller i sig under den fyra veckor långa försöksperioden. Om det är för lågt deltagarantal annulleras klassen för gott:-(.

När jag kom hem åt jag frukost och drack en stor mugg kaffe kaffe. Man njuter verkligen mer om man är hungrig när man äter. Om ett par timmar är det dags för mitt Body Attack-pass och sen har jag "jobbat" klar för dagen:-). Vår plan för dagen är att besöka Weybridge. Samhället ligger i sydvästra London, ca 30 min från Waterloo station. Vi kommer ju inte att bo i den här lägenheten hela livet så nu har vi börjat "rekognisera" olika områden för att se vart vi skulle kunna bo, helst nära Themsen eller någon sidoflod, och med bra tåganslutningar in till London. Vi vill också hålla oss i sydvästra London.

Våren har verkligen gjort sitt intåg till London. Vissa träd har börjat blomma och få löv och idag ska det bli nästan 15 grader. Härligt.
Här kommer lite foton från i onsdags när jag mötte upp med min kompis Cecilia på mat och dryck i Waterloo-området.

Jag hade först ett besök hos min läkare för att kolla hur det gick med min nya blodtrycksmedicin. Den föregående gav mig hög puls och oregelbundna hjärtslag och jag kunde vakna mitt i natten med ett hjärta som rusade och slog ojämnt och det kunde ta upp till två timmar innan det lugnade sig igen. Jag brukar alltid sova som en stock och när min sömn störs är det något fel. Jag hade ätit medicinen i över 6 månader och när jag kollade bipacksedeln ifall hög och oregelbunden puls var en av bieffekterna så var det de som stod högst upp.

Mitt blodtryck, och puls, går alltid upp när jag testar blodtrycket hos läkare, så även den här gången. Jag berättade att jag provat hemma under veckan och då hade det varit perfekt, men läkaren ville ändå att jag skulle göra en 24-timmarstest. Suck, så nu måste jag åka till ett sjukhus långt härifrån för att få en sådan apparat. Mitt mål är att kunna slänga blodtrycksmedicinen förr eller senare. Jag anser att högt blodtryck inte är en sjukdom i sig utan en symptom på att något annat är fel, vanligtvis stress, men oftast bryr sig inte läkarna om att utreda den underliggande orsaken utan vill bara skriva ut medicin som i sin tur ger andra bieffekter som de skriver ut medicin mot och sedan är den onda cirkeln igång. Mitt höga blodtryck startade för två år sedan på grund av stress som ledde till hög och snabb puls och efterföljande högt blodtryck. Stressen orsakades av externa orsaker. Nu har orsaken till min stress "lugnat ner sig":-) och detsamma har min puls (speciellt när jag böt medicin), så jag förväntar mig att mitt blodtryck ska sjunka naturligt också om ett tag ... förutom när jag besöker läkare:-). Det om det. När jag besökt min läkare tog jag tåget in till Waterloo. Jag var nästan 1 timme i förtid då jag faktiskt slapp in till läkaren vid inbokad tid, så jag satte mig på en pub i närheten med ett glas Prosecco och en tidning.
Kvällens träffpunkt var en av Gordon Ramsays senaste nyöppnade restauranger (han måste ha hundratals världen över), Union Street Cafe. De hade ett specialerbjudande om 3 rätter och en cocktail för £25 tror jag det var, perfekt när man vill prova något nytt.
Öppet kök. Föredrar det framför det normala, i källaren bredvid toaletterna.
Jag gillade verkligen inredningen, kändes lite som om man satt i en gammal fabriksbyggnad, rustikt men ändå mysigt.
Min förrätt blev stekt fisk ...
Och huvudrätt kyckling med broccoli istället för potatismoset.
Eftersom efterrätt ingick i priset, men ingen ostbricka, så valde jag det enklaste alternativet, hemmagjord vaniljglass med kakbitar. Iallafall så innehåller glass grädde utöver allt socker.
Efter middagen så var det ännu tidig kväll och vi gick tillbaka till puben som jag besökte tidigare, The Anchor and Hope och njöt av ytterligare X antal glas bubbel:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...