Blomkålsfingrar
16 st
Ingredienser
5 dl riven blomkål som kokats i ca 5 min.
2 ägg
1 dl gul lök, finhackad
1 tsk vitlök, finhackad
2 msk färsk persilja, hackad
1 dl parmesanost, riven
2 msk psyllium- eller fiberhusk
Salt och peppar efter smak
Dippsås
Majonnäs
Paprikapulver
Salt
Blanda och låt stå en stund så att smakerna kommer fram. Börja dippa.
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Koka den rivna blomkålen i vatten några minuter. Töm bort vattnet. Tillsätt de övriga ingredienser och rör om. Forma ca 1 msk av blomkålsmixen i äggformat och placera på en bakplåt. Var noga med att inte överfylla bakplåten. Grädda i 25 minuter, vänd fingrarna efter halva tiden så att de gräddas på båda sidor. Servera genast.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar