4 mars 2015

Blomkålsveckan - Blomkålsfingrar (tots)

Här kommer veckans tredje blomkålsrätt som jag tyckte blev jättegod, perfekta som snacks eller sidorätt. Jag åt dem med paprikadipp, stekt korv och sparris som blivit kvar från gårdagens rätt.


Blomkålsfingrar 
16 st

Ingredienser
5 dl riven blomkål som kokats i ca 5 min.
2 ägg
1 dl gul lök, finhackad
1 tsk vitlök, finhackad
2 msk färsk persilja, hackad
1 dl parmesanost, riven
2 msk psyllium- eller fiberhusk
Salt och peppar efter smak

Dippsås
Majonnäs
Paprikapulver
Salt

Blanda och låt stå en stund så att smakerna kommer fram. Börja dippa.

Gör så här 
Sätt ugnen på 200 grader. Koka den rivna blomkålen i vatten några minuter. Töm bort vattnet. Tillsätt de övriga ingredienser och rör om. Forma ca 1 msk av blomkålsmixen i äggformat och placera på en bakplåt. Var noga med att inte överfylla bakplåten. Grädda i 25 minuter, vänd fingrarna efter halva tiden så att de gräddas på båda sidor. Servera genast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...