26 mars 2015

Arbetsplatsbesök och superpasta

Steve har precis åkt iväg till sin "torsdagsdejt" med två av sina kompisar och jag har öppnat den sista lilla flaskan, well jag köpte bara två, ungerskt bubbelvin. Suck, underbart är kort.

Idag besökte jag Steves nya arbetsplats efter gymet. Det tog ganska exakt 30 minuter att promenera dit. När jag kom fram så stod Steve och pratade med sin chef, som också heter Steve, suprise, surprise, 80 % av alla män heter Steve/Stephen i det här landet:-). Anyway, vi stod och pratade ett tag alla tre och så tog min Steve mig på en rundtur på området som har cricketplan, fotbolls- och rugbyplan, squash-plan, 5 tennisplaner med hårt underlag samt 2-3 gräsplaner samt lite till. Det verkade som om alla de högre hönsen samlats idag för jag träffade både Steves chef, ordföranden för klubben och klubbchefen.

En annan som jag fick träffa var den pensionerade äldre herren som "anställt sig själv" på klubben. Han kommer dit nästan varje dag, kl. 8 som alla andra, och utför småarbeten. Han får inte betalt utan gör det för att ha något att göra och känna att han har en uppgift även efter pensioneringen. Cheferna har inte hjärta att säga till honom utan låter honom hållas. Han har till och med matlåda med sig för han stannar oftast lika länge som alla andra:-)

Ikväll blev det en ny rätt till middag, lax med zucchinipasta. Grymt gott och hundratals gånger hälsosammare än vanlig pasta, och färggrannare. Inte tog det länge att göra pastan heller, hyvla och max 2 minuter i kokande saltat vatten.

Lax med zucchinipasta 
3 portioner

400 g zucchini
400 g rökt lax
1 röd chilli, finhackad utan kärnor
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 dl hackad dill
Skalet av 1 citron
Salt och peppar
Riven parmesanost

Gör så här
Fräs chili och vitlök i smöret utan att de tar färg. Häll på grädden och creme fraiche, låt det hela puttra ihop ca 10 min, smaka av med salt och peppar. Dela zucchinin i två delar på längden. Hyvla zucchinin med osthyvel eller mandolin. Skär laxen i strimlor. Koka zucchinistrimlorna i lättsaltat vatten i max ett par minuter. Häll av vattnet och blanda ihop zucchinin med sås, lax, dill och citronskal. Riv över parmesanosten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...