29 mars 2015

Lördag eftermiddag i Alexandra Palace/Muswell Hill

Trevlig söndag på er alla. Här har det regnat mer eller mindre hela dagen, men inte mig emot då jag inte haft något inplanerat förutom lite jobb. Vi har också hunnit storstäda lägenheten och så gjorde Steve sen lunch.

Igår eftermiddag träffade jag Mia utanför tunnelbanestationen Wood Green som ligger i närheten av Alexandra Palace i zon 3. Jag har aldrig varit hit tidigare, brukar inte åka längre än till zon 2 norrut, så jag var riktigt nyfiken på området.

Vi hade uppenbarligen lyckats till 100 % med våra klädval ... om man vill se ut som vandrande kopior. Båda hade turkosa träningsskor, blå jeans, svarta jackor och grå tröjor under. Snacka om matchy, matchy, och då hade vi inte ens informerat varandra om våra klädval ... vi får göra det nästa gång:-)
Vi klättrade först uppför den långa backen till det gamla nöjescentret Alexandra Palace som öppnades för första gången 1873. Det har brunnit ner ett par gånger men nu ska de fixa till det igen.
Man har fantastisk utsikt därifrån, Canary Wharf till vänster och centrala London med bland annat the Shard, till höger.
När vi njutit klart av utsikten gick vi mot Muswell Hill för att hitta en mysig pub för sen lunch. Vi gick upp för backar och ner för backar men inga pubar. Jag försökte då leta efter pubar på Google maps. Vi hittade naturligtvis inte puben som Google map föreslog, men däremot flera andra. Tillslut beslöt vi oss för en pub som hette The Alex. Ett bra val visade det sig.
Lever- och baconpaten var grymt god, och stora portioner fick vi ... inte minst av brödet:-)
Min huvudrätt, som var kyckling och säsongens grönsaker var också god. Jag gillar vitlök och det verkar de göra på det här stället också för jisses vad mycket vitlök det var i rätten. Steve höll på att svimma när han, efter en kväll med sina kompisar, kom in i sängkammaren där jag redan sov och höll på att knockas av "vitlöksdoften":-)
Efter maten tog vi bussen uppför backen (någon måtta får det vara på promenerandet) in till centrala Muswell och gick in på en av de coolaste pubarna som jag sett. Pubar i oanvända kyrkor är inget nytt i England men den här var helt fantastisk, speciellt utsidan.
Varför kan det inte finnas en sån här i Wandsworth också ... finns hur många kyrkor som helst men säkert inte besökare för att fylla dem alla.
Efter en drink här promenerade vi tillbaka till tågstationen. Det var lättare att gå tillbaka för nu var det nästan bara nerförsbacke. Muswell Hill är ett jättevackert område och jag skulle kunna tänka mig att bo där ... om jag absolut inte hade råd med något i sydvästra London:-)
Mia och jag har bestämt oss för att utforska olika stadsdelar i London. London är stort och det finns hur mycket kul som helst att upptäcka här och det är det perfekta sättet att spendera en lördag eller söndag på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...