2 mars 2015

Budapest - dag 4

Här kommer de sista bilderna från vår Budapest-resa, blev inte mycket fotat då:-)

Efter frukost, utcheckning och att ha lämnat in vårt bagage i Hiltons bagagerum, styrde vi kosan mot Gellert hotell och spa för att få massagen som vi bokat dagen före. Vi hade tänkt ta tunnelbanan dit, vårt första försök till att använda Budapest kollektivtraffik, men se det gick inte alls. När vi kom ner till tunnelbanan hade de stängt just den linje som vi skulle ta så det blev till att använda apostlahästarna igen.

När vi kom fram till spat fick vi sätta oss och vänta i några minuter innan vi blev inkallade till massagerummet där två massagebänkar väntade på oss. Steve skulle masseras av en man och jag en kvinna. När vi steg in i rummet sa tjejen att vi skulle ta av oss alla våra kläder och gick ut för att ge oss lite avskildhet. Steve och jag tittade på varandra, menade hon verkligen att vi skulle ta av oss ALLA kläder?! Efter snabb överläggning beslöt vi oss för att behålla våra underbyxor på, det har jag alltid gjort tidigare. Det skulle ha varit minst sagt pinsamt om vi klätt av oss spritt språngande nakna och så hade det inte varit det hon menat:-)

Den här massagen var mer av den avslappnande varianten så jag slapp ligga och grina av smärta med ansiktet nedåt:-) De masserade från huvudsvål ner till tårna så de var verkligen en helkroppsmassage. Jag gillar det eftersom alla muskler är sammankopplade på ett eller annat sätt. Steve, som inte har haft massage på åratal, låg och njöt.
En timme senare gick vi med lättare steg än tidigare tillbaka till Pest-delen av Budapest (Budapest är delad i två delar av den stora floden Danube, den ena delen heter Buda (där slottet ligger) och den andra Pest). Vi åt en sen lunch och promenerade sedan långsamt tillbaka till hotellet, hämtade vårt bagage och sedan hämtades vi av samma taxichaufför som när vi kom, som körde oss till flygplatsen.

Det var den resan det, dagarna formligen rusade iväg. Jag rekommenderar verkligen alla att åka till Budapest, kanske helst på våren/sommaren om ni vill se lite grönska:-). Det positiva med att resa utanför turistsäsongen är att det knappt är någon trängsel någonstans vilket är riktigt skönt. Kan tänka mig hur klaustrofobiskt det skulle vara att trängas med en massa turister i labyrinten på sommaren. Hua.
Tänkvärda rader som målats på gatan, Jag älskar mig, jag älskar dig. Man kan inte älska någon annan innan man älskar sig själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...