21 mars 2015

Fine dining

Härliga lördag. Det är fortfarande grått som i en säck här men idag tänkte vi bara ta det lugnt hemma.

Min dag började kvart före 8 när larmet ringde. Det var bara att kravla mig upp för veckans danspass tänkte jag inte gå miste om. Det kändes lite småtungt eftersom jag inte kom i säng förrän vid ettiden, men piggnade så småning om till efter ett par låtar. När jag kom hem igen åt jag frukost och drog ett varv med dammsugaren. Jag fick några timmar av slappande innan det var dags för dagens andra pass, Body Attack. Nu är jag nyduschad, kroppen har fått sig en ordentlig genomkörare och jag tänkter inte lyfta häcken ur soffan restan av dagen:-)

Igår slog Sofia och jag på stort och testade en restaurang i Notting Hill som ägs av den engelska kändiskocken John Burton-Race. Restaurangen heter The New Angel. Sofia hade hittat ett jättebra erbjudande på tre rätter och en champagnedrink så vi behövde inte gå i konkurs. Utan erbjudande skulle det kostat mer än dubbelt och det är det inte värt, såvida inte matportionerna tredubblas.

Vi började med en violbellini som var riktigt fräsch och sedan kom de med var sin amouse bouche med krabba och mixade grönsaker. Mycket gott.
Betjäningen var toppklass, det cirklade servitörer runt oss hela tiden. Till förrätt valde jag kycklingterrin med svamp. Mums, allt smakade så gott, man behövde inte ens be om salt och peppar.
Till huvudrätt valde vi båda en rätt med bläckfisk och en liten ovanligare fisk som heter John Dory på engelska eller, efter lite googling, Sanktpetesfisk på svenska. Jag gillade speciellt såsen jättemycket eftersom den tillagats med mandelolja, en smak som höll sig länge kvar i munnen.
Istället för en söt efterrätt valde jag franska ostar som serverades med marmelad, honungstryffel och fantastiskt gott bröd. De hade en stor ostvagn som de rullade fram och så fick man välja vilka man ville ha. Det var verkligen inte det lättaste för det fanns lätt 10 ostar som jag skulle ha velat prova.
Efter efterrätten beställde vi var sin Espresso och fick några fantastiska petit fours till.
Kvällen var ännu ung när vi ätit klart så vi beslöt oss för att ta ännu drink. Vi hittade en någorlunda vettig pub efter tredje försöket. Huvudgatan i Notting Hill och gatorna i närheten är ganska värdelösa när det gäller mysiga pubar och barer, det finns typ ingenting. Man måste bege sig till Portobello Road för lite urval. Vi hittade dock en där man både kunde sätta sig och beställa ett glas bubbel. Vi satt och pratade tills puben i princip stängde och sen tog vi bussen tillbaka till Wandsworth. Jag är så nöjd med bussförbindelserna i Wandsworth, de går i det stora hela till de rätta platserna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...