25 mars 2015

Italienskt, japanskt

Så var det lillördag igen och jag sitter nyduschad i soffan efter ett svettigt Body Attack-pass. Jag hann inte gå på mitt normala pass runt lunch så då fick jag ta det på kvällen istället. Det kändes verkligen segt att gå så "sent" på kvällen som halv sju, förmiddagsträning är bäst.

Kvällens middag blev hemmarullad sushi, sååå gott och så enkelt att göra. Spred också ut hemmagjord majonnäs på riset. Jag fyllde några rullar med grillad kyckling och gurka och några med kallrökt lax och avocado.
Idag var jag tvungen att göra ett telefonsamtal på finska. Jag översatte ett filmmanus från finska till svenska för ett par månader sedan och nu ville manusförfattaren gå igenom några några saker som hon undrade över. Jag översätter dagligen från finska till svenska men det är helt annat att prata, dessutom på telefon. Nå, jag kunde inte komma undan så det var bara att ta tjuren vid hornen och ringa upp. Samtalet gick faktiskt helt ok, även om jag säkert pratade med massor av grammatikfel:-) Har känt mig nöjd och lättad hela dagen sedan samtalet:-)

Igår provade Steve och jag en ny italiensk restaurang. Snart har vi väl gått igenom de flesta italienska restauranger i Wandsworth. Restaurangen hette Al Forno och låg lite utanför Putney, mot Richmond-hållet. Vi har passerat restaurangen i åratal varje gång vi tagit bussen men tyckt att den såg lite nergången ut. Men, en kväll förra veckan när Steve cyklvrade förbi såg han att den var absolut knökfull vilket ju ofta är ett gott tecken. Så, vi bokade bord och igår var det dags, Vi blev inte besvikna. Imponerande meny, god mat och stora portioner. Vi blev också väldigt förvånade att det var så mycket folk där en vanlig tisdagskväll.
Finns det stekt kycklinglever på menyn så beställer jag alltid den till förrätt.
Steve valde pizza som vanligt men jag gick för fyllt kycklingbröst i vin- och gräddsås. Så gott.
Vi hoppade över efterrätt, eller jag skulle inte ha tagit någon ändå, men vi fick var sitt glas Limoncello "on the house" så det gick ingen nöd på oss:-)
Imorgon tänker jag besöka Steve på hans nya jobb när han har lunchpaus. Det är bara ca 30 min. promenad dit. Han har redan förvarnat sina kollegor om mitt besök:-). Han trivs verkligen bra där så hoppas att det fortsätter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...