21 januari 2012

Det går stadigt nedåt

Veckovägde mig i morse och såg att jag hade gått ned ännu en kilo och ligger nu på mitt personbästa sedan jag började med LCHF-kost efter påsken ifjol, 58 kilo. Det häftiga är att jag har ätit ute tre gånger den här veckan, nästan alltid trerätters, samt druckit vin. Det enda jag ger akt på när jag äter ute är att byta kolhydratsstinna ingredienser/rätter som potatis och efterrätter mot grönsaker med lågt kolhydratsvärde och ost till efterrätt. Den här kosten borde byta namn från LCHF-kost till restaurangkost:-)

Imorse när jag och Svanhild åt frukost så bjöd jag på mitt LCHF-rostbröd och hon gillade det så mycket att hon bad om receptet. Hon brukar ha problem med svullen mage efter sina normala frukostar som är antingen musli eller bröd men inte den här gången. Till lunch åt vi min lasagne. Hon märkte ingen skillnad mot vanlig lasagne än att "pastaplattorna" var mörkare. Det här beror på att fiberhusken som jag använder har mer skal i sig. Smaken var densamma. Jag kan alltid säga att det är "fullkornspasta":-) Jag ska faktiskt göra en ny sats lasagne ikväll på Steves begäran:-)

2 kommentarer:

  1. jag visste inte att det går att göra LCHF-lasagne, ska prova den nästa gång. Vi åt vanlig lasagne i helgen, det bränner i magen varje gång jag ätit av det, samtidigt som jag får hård mage av maten. Så, nu är det soppor och pureer som gäller en vecka framåt.

    SvaraRadera
  2. Hejsan, jo, du gör den av samma recept som den andra LCHF-pastan men instället för att skära strimlor av den så gör du plattor. Fy vad jobbigt när din mage reagerar så starkt.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...