11 januari 2012

Frisörskräck med mera

Steve har klippt håret, halleluja och kors i taket! Jag har tjatat i månader om att han absolut måste klippa håret. Hans hår växer som ogräs och det är tjockt som en skinnmössa och tillslut ser det också ut som en. Jag tycker INTE att långt hår på män är snyggt. Jag tror dock att hans motstånd till att gå och klippa sig grundar sig lika mycket på att jag tjatar (och han måste naturligtvis vara tvärtemot) som att han har någon slags fobi mot frisörer, för det är samma visa varje gång. Nu får jag se till att njuta av "utsikten" så länge den varar:-)

Mitt andra projekt, som har pågått i ca 5 år nu och är en svårare nöt att knäcka, är att få honom till tandläkaren. För mig som besöker tandläkaren varje år för kontroll är det otänkbart att lämna det så länge, jag kan riktigt tänka mig alla hål som döljer sig under eventuell tandsten. Jag har till och med föreslagit att ge honom ett presentkort till tandläkare eller tandhygienist till hans nästa födelsedag, men han vill inte lyssna på det örat:-) Jag har också målat upp alla skräckscenarier som jag kommit att tänka på om han inte går till tandläkaren, men än verkar skräcken för tandläkaren vara större än skräcken för tandvärk och höga fakturor.

Jag tycker att tandhygien är lika viktig som annan hygien, men det tycker de inte i det här landet. Som ett exempel kan jag säga att mina föräldrar är lika gamla som Steves, men mina föräldrar har alla sina tänder i behåll medan Steves har löständer.

Det om det. Vad har jag annat gjort idag...varit på gymet naturligtvis och jobbat. Jag fick också ett samtal från min mobiloperatör O2 om att det är dags att förnya mitt kontrakt och att jag har rätt till en gratis telefon. Jag tog nu det stora steget att överge Nokia för första gången i mitt liv och satsa på en Motorola istället som lär vara mycket snabbare att surfa med. Jag har blivit ordentligt trött på min långsamma Nokia som tar ca 5 min på sig att öppna Facebook. Jag har två veckors ångerperiod så om jag inte gillar Samsungen kan jag alltid byta tillbaka till en nyare Nokia eller köpa någons gamla iPhone på Ebay.

Till middag blev det något ganska enkelt, äggröra med chorizo samt stekt savoykål med en skvätt grädde. Mumsfilibabba.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...