13 januari 2012

Röstat och klart

Hejsan alla läsare, hoppas ni haft en bra dag och njuter av vetskapen om att ni har hela helgen framför er.

Röstandet igår på finska ambassaden gick på bara några minuter. Jag och Mia var där redan vid halv sex så vi anlände väl före rusningstrafiken. Det var bara att kliva in, bli uppskriven på listan, få röstsedeln, gå in i båset och krafsa ner en siffra, få röstsedeln stämplad, sätta den i ett kuvert, sätta kuvertet i ännu ett kuvert tillsammans med röstkallelsen (eller vad det nu kallas) och försluta kuvertet sedan in i en låda. Done.

Efter röstningen åkte vi in till Soho och tog ett par drinkar på Garlic and Shots eftersom jag bokat bord först till kl 7. Jag trodde nämligen inte att de skulle gå så snabbt med röstningen.

Kl 7 klev vi in på restaurangen Gay Hussar, mitt andra besök på 5 dagar:-) Maten var lika god som förra gången och husets röda vin, ungerskt, var förvånandsvärt gott. Ungern är ju inte direkt känd för sitt vin. Jag beställde samma huvud- och efterrätt som förra gången men den här gången valde jag inlagd sill till förrätt med en underbar sås. Åh, den sillen var god kan jag säga, smälte riktigt i munnen.
Under den tjocka såsen döljer sig en riktig läckerhet.

Jag och Mia satt länge på restaurangen och åt, pratade och drack. Det första som Mia sa när vi satte oss vid bordet var att den var så tyst, och det stämmer verkligen, jag hade tänkt samma sak när jag var där på lördagen. Ingen störande musik, inga högljudda gäster trots att restaurangen är liten och det var fullt, man kände riktigt hur man slappnade av och bara njöt.

Efter ett par timmar lämnade vi restaurangen mätta och belåtna och avslutade kvällen med ännu en drink på en pub bredvid. Så ska en kväll tillbringas tycker jag.

2 kommentarer:

  1. förr brukade jag köpa ett ungerskt vin från Alko som hette Magyar, det var både gott och förmånligt. Måste köpa det igen, har helt glömt bort det under åren. Verkar som ni hade en trevlig kväll.

    SvaraRadera
  2. Jo, vinet var förvånandsvärt gott.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...