17 januari 2012

Gammal och ny god mat

Eftersom Steve och jag ska träffa våra kompisar Cecilia och Björn på middag ikväll så åt jag bara en "lätt" lunch idag. Det blidde varma smörgåsar som jag inte tror jag ätit sedan jag bodde hemma och rostbrödet som jag bakade förra veckan passade perfekt för uppgiften
Tomatsås, medwurst, Oltermanni-ost och pizzakrydda. Nu är jag verkligen mätt.

Igår kväll begav vi oss ut i kölden för en lite mer "avancerad" måltid på restaurangen Entree i Clapham Junction. Har aldrig ätit en dålig rätt på det stället.
Medan vi väntade på våra förrätter fick vi en Amouse bouche som värmde gott efter att ha stått ute i kylan i en mindre evighet när vi väntade på bussen.
Till förrätt blev det grisköttspate
Huvudrätten var helt underbart fantastisk. Hjortkött på bädd av spenat samt selleripuree och någon slags stuffing. Man fick också potatismos med men jag bad om mer spenat istället. Gud vad det var gott!.
Jag låtsades inte se alla de goda söta efterrätterna utan valde ostbricka till efterrätt. Steve fick druvorna, jag bara dricker dem nuförtiden:-)

Måndag, veckans tråkigaste dag, är verkligen den perfekta kvällen att gå ut och äta. Det visas aldrig något på TV och man är allmänt nere just för att det är måndag. Det var också förvånansvärt många människor på alla de andra restaurangerna som vi gick förbi så vi är uppenbarligen inte de enda som tycker så här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...