16 januari 2012

Måndagsstress och måndagslyx

Måndagar är så tråkiga som man gör dem och därför beslöt Steve och jag att göra något åt det och åkte in till Clapham Junction för en fantastisk middag på Entree. Gott är bara förnamnet.
Här är kallt som synden, typ -1, och man behöver verkligen något som piggar upp humöret, i vårt fall mat:-). Ska lägga upp bilderna imorgon till de som möjligen är intresserade:-)

Innan vi åkte iväg stressade vi dock upp oss med att förstå hur man deklarerar som egenföretagare. Steves föräldrar hade nämligen kontaktat Steve och sagt att man måste deklarera före den 31:a januari annars får man HÖGA böter. Jag hade för mig att det var i slutet av april, men de insisterade så tillslut trodde jag att jag hade förstått fel.

När jag blev frilansare i början av oktober registrerade jag mig genast för ett "unikt beskattningsnummer", som man måste ha när man gör sin "self assessment" (självbedöming) på nätet. Jag skulle ha fått mitt nummer 4-6 veckor senare. Nu insåg jag att jag ännu inte fått det, vilket egentligen inte förvånar mig med det värdelösa postväsendet som finns i det här landet där 90 % sker manuellt, och jag ringde deras hjälplinje. Efter ca 45 minuter kom jag fram. Förutom att be dem skicka ännu ett brev med numret bekräftade de också, som jag redan visste, att jag behöver inte deklarera förrän april. Steve, som lyckades komma fram på den andra linjen fick samma svar.

Imorgon kl 9 kommer förresten äntligen byggaren hit (ta i trä) och vår badrumsrenovering kan sätta igång, vi har bara väntat i 10 månader. Hoppas allt är klart redan till helgen och om slutresultatet är bra tänker vi boka honom för köksrenovering och byte av heltäckande mattor också. Varför sluta mitt i liksom:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...