31 januari 2012

Nybakat formbröd

Igår provade jag att baka ännu ett LCHF-brödrecept som blev mycket lyckat. Det kommer jag att göra flera gånger. Man behöver verkligen inte lida av brödbrist när man äter den här kosten. Ni hittar receptet nedanför bilderna, men jag hittade receptet här.



FORMBRÖD (LCHF)
1 bröd

2 dl mandelmjöl
1 dl pofiber (jag tog fibrex då inte hade pofiber)
1 dl kokosnötsmjöl
1 dl bakepro
3 msk fiberhusk (jag satte ca 2 tsk extra då använde fibrex)
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
6 ägg
4 dl creme fraiche
1 dl vatten
25 g smält kokosfett

Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ihop ägg, creme fraiche, vatten och kokosfett i en annan bunke. Blanda ihop alla ingredienser och blanda väl. Häll upp i en 1,5-litersform och låt smeten svälla ca 10 minuter. Grädda i 45-50 minuter i 200 grader i mitten av ugnen (om brödet ännu känns degigt efter den tiden, stick in en köttermometer i brödet, om det visar 90 grader eller mer är det klart). Jag la på en bit aluminiumfolie efter ca 30 minuter. Låt brödet svalna under bakduk. Skär upp när brödet svalnat helt.

1 kommentar:

  1. Äntligen kanske jag har hittat någon som kanske vet vart jag hittar alla lchf-ingredienser som pofiber mm
    / lilian.gusriv@hotmail.com

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...