18 januari 2012

Mat och mera mat

Idag har jag ätit "normalt" igen efter veckans andra trerättersmiddag igår. Ja vi lever gott här i London:-)
Till lunch blev det stekt bacon med äggröra på 2 ägg och en skvätt grädde och till middag provade jag på ännu ett plättrecept som var precis lika gott som de andra jag testat. Ur hälsosynpunkt var de här ännu hälsosammare eftersom de innehöll 50 g kokosfett (OBS inte det i silverpapper som man oftast hittar i livsmedelsaffärer utan de från hälsokostaffärer). Här kan ni läsa mer om det otroligt hälsosamma kokosfettet.

Jag använde det här receptet och åt dem som vanligt med turkisk youghurt och hallon.

Ca 10 st små (Detta receptet passar inte till pannkakor då de har svårt att hålla ihop).

50 g ekologiskt rumstempererat kokosfett
4 ägg
1 dl vispgrädde
2 tsk Fiberhusk (mät noga med riktigt mått, minsta lilla för mycket blir FÖR mycket) 2 tsk fiberhusk är 7 gram.
1 nypa salt + ev smaksättning (jag har i 1 tsk vaniljpulver eller kardemumma)

Mixa ihop allting med stavmixer i någon minut och grädda i stekpanna. Ät med grädde eller youghurt.

Ja, igår blev det då ännu en fantastiskt god middag med våra kompisar Cecilia och Björn, även de från Österbotten.

Vi gick till en restaurang som hette Hudsons och som ligger i Putney. Jag och Steve har varit där tidigare och gillar verkligen deras mat.

När vi kom till restaurangen såg vi att de hade två rätter för £12.95 och man kunde beställa vad som helst på menyn. Sånt gillar vi
Finns det lax på förrättsmenyn (eller leverpate) så är valet enkelt. Igår blev det laxmousse och sodabröd. Jag får ju inte äta "normalt" bröd men tog en skiva iallafall (sodabröd är ju bara så gott) och gav Steve den andra
Till huvudrätt valde jag nästan det dyraste på menyn, kostade faktiskt mer än erbjudandet, sirloin-stek. Man fick en ordentlig köttbit och mör var den också. Steve, som gjorde misstaget att ta något annat satt och dräglade över min tallrik:-)
Jag höll mig från alla goda söta efterrätter på menyn ännu en gång och valde ostbrickan som verkligen inte var fy skam heller. De andra fick äta mina vindruvor eftersom jag bara kan "äta" dem i vätskeform när kolhydraterna omvandlats till alkohol:-)
Efter middagen rullade vi till en mysig pub som ligger bredvid restaurangen för ännu en drink. Vi hade turen att få plats bredvid den gasdrivna öppna spisen. Fusk, men den gav lite värme iallafall. Tack Cecilia och Björn för en jättetrevlig kväll, det får vi göra om snart!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...